Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Kifizetések Mikor kell fizetnem a bérleti díjat?
Kategóriák

Mikor kell fizetnem a bérleti díjat?

Első bérleti díj

Az első bérleti díj fizetése 

Az első bérleti díj megfizetése (más lépésekkel együtt) része a szerződési folyamatnak, amit teljesíteni kell 24 órán belül a tulajdonos által elfogadott foglalási kérelemtől számítva. Amikor a pénz jóváírásra kerül a számlánkon, a bérleti szerződés érvényessé válik és az albérlet előre ki van fizetve 5-től 30 napig (a bérlés időtartamától függően).

Az első bérleti díjfizetés határideje 

Az első bérleti díjfizetés határideje a foglalási kérelem elfogadása után 24 órán belül, amin belül ideje van teljesíteni a szerződési folyamatot.

Második és a további bérleti díjak

A 30 napnál tovább tartó bérléseknél (kivéve az első bérleti díj megfizetését a foglalási kérelem elfogadása utáni 24 órát), a további bérleti díjak a bérlés időtartamától függnek. Mivel tisztában vagyunk ezeknek a fizetéseknek a fontosságával, a Flatio rendszere emlékeztetőket fog küldeni a közeledő határidőkről vagy emlékeztetőt a még ki nem fizetett díjakról, email formájában rendszeres időközönként. 

Időben történő fizetés

Hogy elkerülje a stresszes helyzeteket a szállással erősen javasoljuk - hogy ne ignorálja az email értesítőket a bérleti díj időben való fizetéséről (a választott fizetési módnak megfelelően). A fizetési határidő elmulasztása miatt a tulajdonos felmondhatja a bérleti szerződést három napos értesítési periódussal. 

Bérleti díjak fizetési határideje 

Az első bérleti díjjal, a szállás előre ki van fizetve a tulajdonosnak 30 napra (a bérleti időszak kezdetétől). A következő (második) bérleti díj fizetési határideje 10 nappal ennek a periódusnak a lejárata előtt van VAGY 20 nappal a kezdete után (attól függően, hogy melyik irányból tekint rá). Nézzünk egy példát alább.

Példa szituáció: Képzelje el, hogy van egy elfogadott foglalási kérelme és egy sikeresen teljesített szerződési folyamata 24.05.2018-tól 31.07.2018-ig és a havi bérleti díj CZK 12 000. A foglalás időtartama 69 nap. 

Az első bérleti díj megfizetésével, előre ki van fizetve a szállás az első 30 napra a bérleti szerződés kezdetétől, t.i., a 24.05.2018 és 22.06.2018 közötti időszakra. Ebben az időszakban lakhat a lakásban mert már kifizette. Hátra van 39 nap. 

A második bérleti díj fizetési határideje az előre kifizetett időszak első 20 napján belül lesz, t.i. 12.06.2018-ig. Eddig az időpontig a pénz jóváírásának meg kell történnie a számlánkra. A második bérleti díj megfizetésével előre kifizet a tulajdonosnak következő 30 napot, t.i. a 23.06.2018 és 22.07.2018 közötti időszakot.

Ugyanez az elv vonatkozik majd a harmadik és az utolsó bérleti díj fizetési határidejére, ami ebben az esetben arányosan 9 napra vonatkozik. A harmadik bérleti díj fizetési határideje ismét a már előre kifizetett időszak első 20 napján belül lesz, t.i.  Július 12, 2018-ig (az is látszik, hogy ez 10 nappal a jelenlegi előre kifizetett időszak vége előtt van). A harmadik bérleti díj megfizetésével előre kifizeti a tulajdonosnak a tartózkodás fennmaradó részét, t.i. a 23.07.2018-31.07.2018 időszakra.

Bérleti díj lista (fizetési ütemterv)

A Bérléseim applikációban könnyedén megtalálja a bérleti díj listát (vagy fizetési ütemtervet). Két módon találja meg: 

"A" megoldás

  1. Lépjen a Kapcsolatok részhez.
  2. Kattintson a PDF szimbólum gombra és írja be, hogy Albérlet.
  3. Megtalálja a teljes bérleti díj listát a bérleti szerződés utolsó oldalán (az 1. sz. Mellékletben).

"B" megoldás

  1. Lépjen a Fizetések részhez.
  2. Itt ezeket a részeket látja: Aktuális fizetésekNem-teljesített fizetések és Összes fizetés.
  3. Korábbi fizetések megtekintése in gombra kattintva az  Összes fizetés the részben a rendszer megmutatja az összes korábbi fizetést.
  4. Hasonlóan, a Jövőbeni fizetések megtekintése gombra kattintva, látni fogja az összes jövőbeni fizetést.
Segített ez a cikk?