Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Kifizetések Milyen módon fizethetem a bérleti díjat?
Kategóriák

Milyen módon fizethetem a bérleti díjat?

A folyamat maximális kényelméért és egyszerűségéért, a bérleti díjak különöböző módon fizethetők. Választhat más fizetési módot minden bérleti díj fizetésénél is! Tehát, Önt nem köti a fizetési mód amit az első bérleti díj megfizetésénél kiválaszt. 

Sürgős fizetés

A leggyakoribb és a leggyorsabb módja a fizetésnek és például a szerződési folyamat sikeres lezárásának (az első bérleti díj esetében) a sürgős fizetés. Jelenleg a Flatio-nál a következő sürgős fizetési módokat veheti igénybe: hitel/debit kártyával, Apple Pay vagy Google Pay és Bitcoin

Hitel/debit kártya 

Kétség kívül a leggyakrabban használt sürgős fizetési eszköz az a hitel vagy debit kártyával történő fizetés. A fizetési portál amit használunk a Flatio-nál támogatja a MasterCardVISA és Maestro bankkártyákat.

MEGJEGYZÉS: Nem tároljuk a bankkártya adatokat, tehát meg kell adnia a kártya adatait minden fizetésnél manuálisan a Bérléseim applikációban.

Apple Pay/Google Pay

A Flatio-nál fizethet Apple Pay vagy Google Pay használatával is. Főleg akkor fogja örömmel fogadni ezeket a fizetési lehetőségeket, ha már aktívan használja ezeket, például, érintésmentes fizetéshez boltokban.

Mindkét szolgáltató lehetővé teszi a kártya adatok tárolását és lehetővé teszik a vásárlást pár kattintással az adatok bevitele nélkül. Akkor is ajánljuk ezeket a fizetési módokat, ha nem tud fizetni a hitel/debit kártyájával.

MEGJEGYZÉS: Az Apple Pay csak a Safari böngészőben van támogatva az Apple által. Ha így akarja fizetni a bérleti díjat, a Bérléseimet ebben az internet keresőben kell megnyitnia (akár mobiltelefonon vagy számítógépen). 

Bitcoin

Van szabad bitcoinja? Akkor örülni fog, mert a Flatio-nál fizetheti a bérleti díjat ezzel a kriptovalutával is. Csak kövesse az instrukciókat a Bérléseim applikációban!

MEGJEGYZÉSEK:

  • A bitcoinnal való fizetés lehetősége jelenleg csak az EUR és CZK pénznemekben történő fizetéseknél érhető el.
  • A maximális fizetési limit ennél a kriptovalutánál 1.000 € (25.000 CZK) 72 óránként.
  • Ha 1.000 €-nál (25.000 CZK-nál) nagyobb összeget szeretne kifizetni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálati csapatunkkal. Ők segítenek megoldani ezt a problémát az összeg különálló fizetésekre való felosztásával.
  • A Bitcoin fizetés ugyanolyan gyors, mint a bankkártyás fizetés. Ha a folyamat helyesen történik, azonnal megkapjuk a pénzt.
  • A Flatio nem tud visszatérítést végezni sem bitcoinban, sem hitelkártyával. Visszatérítés csak banki átutalással történhet. Ezért visszatérítés esetén kérjük, hogy adja meg bankszámlaadatait.

A fizetésemet elutasították/törölték

Ha a fizetését elutasították vagy törölték a fizetés során, kérjük nézze át az alábbiakat: 

  • Elegendő egyenleg a számláján
  • Napi fizetési limit
  • Fizetési limit az online fizetésekhez

Ezek a leggyakoribb okok a fizetés elutasításához és szükséges kapcsolatba lépnie a bankjával. Ők majd segítenek megoldani a helyzetet (akkor is, ha a fizetése a bank belső előírásai miatt lett blokkolva, t.i. magasabb összeg fizetése miatt vagy más országban/kontinensen van a kedvezményezett). 

Továbbá, ellenőrizze, hogy engedélyezte a fizetést a 3D Secure fizetési biztonság részeként, helyesen megadott SMS kód formájában vagy a fizetés megerősítése formájában a bankja okostelefon vagy internetes applikációjában. 

Nem tudom megnyitni a fizetési portált

Ha egyáltalán nem tudja megnyitni a fizetési portált amikor bankkártyával akar fizetni, lehet, hogy a böngészőjével van probléma. Tapasztalatból tudjuk, hogy a legsikeresebb a Chrome böngészőben indított fizetések. 

Azonban, ha Safari böngészőt használ, az Apple Pay használata megoldás lehet.

Banki átutalás 

Banki átutalással is fizetheti a bérleti díjat. Azonban, nem ajánljuk az első bérleti díj fizetésénél, mert a szerződési folyamat teljesítése késhet (általában 2-3 nap a banki utalás) és ez növeli annak a kockázatát, hogy a tulajdonos törli a foglalást. A többi bérleti díj fizetésekor, ajánlott figyelni a fizetési határidőket és korábban, időben indítani az utalást. 

Amikor az utalási nyomtatványt kitölti, külön figyeljen, különösen a kedvezményezett számlaszámának és a bank kód, azonosító/üzenet a kedvezményezettnek megadásánál (ezeket a megfelelő párosításhoz használják az érkezett fizetés és az esedékes bérleti díj között) és nem utolsó sorban a bérleti díj összegére (vagy egyéb adatra).