Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Hogyan történik a beköltözési folyamat?
Kategóriák

Hogyan történik a beköltözési folyamat?

A fizikai kulcsok megkapásán túl az átvételi jegyzőkönyvet is alá fogja írni, ami fontos része a helyes ingatlan átvételnek. Előfordulhat, hogy a tulajdonos elfelejti a jegyzőkönyvet és nem kéri meg, hogy írja alá. Ebben az esetben erősen ajánljuk, hogy írja alá ezt a dokumentumot az Ön érdekében is, tehát, ne habozzon emlékeztetni a tulajdonost erre a lépésre és ragaszkodjon az aláíráshoz. 

A jegyzőkönyvben talál egy részt a szállás állapotáról az átvétel időpontjában (és bármi hibák) beleértve a közmű órák aktuális állását. Ne feledjen fotókat készíteni az átvett lakásról és írja bele a jegyzőkönyvbe amit fontosnak tart megemlíteni - ez egy elővigyázatosság nem várt helyzetekre ami megkönnyíti a megoldást mindkét félnek. 

Probléma mentes átvétel

Ha a lakás megfelel annak amit a foglalási kérelem küldésekor látott és átvette a kulcsokat a tulajdonostól, illetve aláírták az átadási jegyzőkönyvet, feltételezhető, hogy a lakás átvétele probléma mentes volt. Ezt az átvételt meg kell erősíteni emailben ezen a címen [email protected], hogy továbbíthassuk az első bérleti díjat a tulajdonosnak (az átvételt követő munkanapon). 

Segített ez a cikk?