Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?
Kategóriák

Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?

A Flatio bérbeadói nem kérhetnek kauciót 180 napnál (6 hónapnál) rövidebb tartózkodás esetén. Egyes országok bizonyos régiói azonban kivételt képeznek, például Spanyolországban, ahol a helyi törvények előírják a bérbeadók számára, hogy a tartózkodás hosszától függetlenül kauciót kell fizetniük. Ilyen esetekben még rövid távú tartózkodás esetén is kérhető kaució. 

A bérbeadónak manuálisan kell beállítania a szükséges kauciót a Flatio webes alkalmazásban, mivel az nem automatikusan kerül beállításra.

Ha kauciót kérnek, és azt helyesen állították be, akkor az összeget közvetlenül a foglalási kérelem szakaszban (a beköltözési és kiköltözési dátum megadása után) látja, mielőtt létrehozná a foglalási kérelmet. Ezután a kérelem összefoglalójában és a bérleti szerződésben is.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha kauciót alkalmaznak a foglalásához, az a Stay Benefits védelmi szolgáltatásunk teljes körű helyettesítőjének minősül. Mindazonáltal biztos lehet benne, hogy Ön továbbra is a StayProtection standard csomagunkban részesül, csak a Stay Benefits kizárásával.

A kauciót legkésőbb a bérleti szerződés kezdetének napján (általában a beköltözés napján) kell átutalni a Flatio bankszámlájára, és kényelmesen befizetheti a Bérleményeim alkalmazáson keresztül. Erről a folyamatról itt olvashat bővebben.

Tartózkodása után a bérbeadó köteles letéti nyilatkozatot készíteni, amely tartalmazza az ingatlan állapotáról és a visszatérítendő pontos összegről szóló döntést. Ha nem kell többletköltséget fizetni, a bérbeadónak a kiköltözést követő 14 napon belül vissza kell fizetnie az összeget. Abban az esetben azonban, ha többletlevonásra van szükség, a bérbeadónak jogában áll meghosszabbítani a visszatérítési időt a pontos költségek megállapítása érdekében. Csak kérjük, ne felejtse el megadni a bérbeadónak banki adatait!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha (visszatérítendő) kaució fizetésére kérik Önt anélkül, hogy ez szerepelne a bérleti szerződésben, NE FIZESSE ki a kauciót a bérbeadónak, és azonnal értesítse a Flatio ügyfélszolgálati csapatát. A bérbeadó ilyen lépése sérti a Flatio Általános Szerződési Feltételeit és a hirdetése deaktiválásra kerülhet.