Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Hogyan történik a kiköltözés folyamata?
Kategóriák

Hogyan történik a kiköltözés folyamata?

Amint közeleg a kiköltözés időpontja, szükséges a lakás egészét olyan állapotba hozni amilyen állapotban átvette a tulajdonostól - ami a legtöbbször általános takarítást jelent az összes saját tárgy elpakolásával együtt (különösen az értéktárgyak, mint a személyes dokumentumok, pénz és elektronikai eszközök).

Javasoljuk, hogy külön figyelmet fordítson mialatt kitakarítja a lakást és hozza olyan állapotba a lakást mint amikor átvette a tulajdonostól a beköltözéskor vagy jobb állapotba. 

TIPP: Ha felhalmozott olyan alapvető élelmiszereket mint liszt, tészta, só és egyéb a tartózkodása alatt, teljesen öntől függ, hogy a konyhában hagyja a következő bérlőnek vagy kidobja ezeket (azonban, javasoljuk, hogy csak egész vagy kevésbé használt csomagokat hagyjon a tartósakból és dobja ki a folyadékokat). 

A szállás visszaadásának időpontja a bérbeadónak változik, de mindig szerepel a bérleti szerződésben, valamint a profiljában található foglalási részletekben. Ha korábbi vagy későbbi távozást szeretne egyeztetni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a bérbeadóval egyéni megállapodás megkötése érdekében.

A szállás átadása előtt dokumentálja annak állapotát fényképekkel, és gondoskodjon arról, hogy az átadás személyesen történjen. Ne felejtse el aláírni az átvételi jegyzőkönyvet, amely a zökkenőmentes átadás része. Ha a bérbeadó elfelejti ezt a lépést, emlékeztesse rá, és ragaszkodjon az aláíráshoz, hogy elkerülje az esetleges félreértéseket.