Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Koronavírus vs. Flatio Felmondási szabály COVID-19 korlátozások esetén
Kategóriák

Felmondási szabály COVID-19 korlátozások esetén

MEGJEGYZÉS: Ez a szabályozás 2020. márciustól 2022. márciusig volt érvényes. Mivel a jelenlegi helyzet már nem igényel különleges feltételeket, érvényes bérleti szerződés lemondásakor csak a standard felmondási szabálya alkalmazható.


Tekintettel a COVID-19-el kapcsolatos bizonytalanságokra, amelyek eltérnek világszerte és gyakran változnak, úgy döntöttünk, hogy tisztázzuk a felmondási szabályokat COVID-19 esetén, a továbbiakban mint "COVID-19 felmondási szabályzat".

A Flatio standard felmondási szabálya érvényes és a bérlő döntése, hogy melyik szabályozást használja (standard vagy COVID) a helyzettől függően.

A bérlők csak akkor vehetik igénybe a COVID felmondási szabályzatot, ha

  • A terület (ahol a bérelt ingatlan van) karanténban van és nem léphetnek be a területre.
  • Az ország, ahova az utazást tervezik, karanténban van és nem jogosultak belépni a határon (Nem tudnak belépni az országba.)
  • Hatóságilag elrendelt karanténban vannak.
  • Az ország, ahol éppen tartózkódnak, karanténba került és nem jogosultak átlépni a határt (Nem tudják elhagyni az országot.)

A felmondási szabályt csak azok a bérlők vehetik igénybe, ahol a bérleti szerződés aláírásra került és az első bérleti díj meg lett fizetve.

Ha a bérleti szerződés aláírás alatt van és a fentiek közül, valamelyik eset bekövetkezett, a bérlő nem jogosult igénybe venni a COVID felmondási szabályzatot.

A COVID felmondási szabályzatot írásbeli nyilatkozattal lehet igénybe venni (letölthető itt). A bérlő köteles elküldeni az írásos nyilatkozatot a tulajdonosnak (Önnek) a Flatio üzenetetein keresztül.
Minden más esetben, csak a standard felmondási szabályzat használható.

Az első bérleti díj

Technikailag, a bérleti szerződés a bérlővel érvényes a COVID korlátozások alatt, de a bérlő (vis major miatt) nem tud beköltözni a megadott időpontban. Tehát, az első bérleti díj a Flatio speciális bankszámláján lesz, amíg:

  • A körülmények megváltoznak és a bérlő be tud költözni. Nem lesz felszámítva bérleti díj arra az időszakra, amíg nem tudtak beköltözni és a fizetési naptár frissítve lesz az új beköltözi időponttal. A kiköltözés napja változatlan addig amíg nem egyezik meg a változtatásról a bérlővel.
    • Az első bérleti díjat átutaljuk a tulajdonosnak miután a bérlő ténylegesen beköltözött.
  • A bérleti szerződés lejár míg a körülmények fenállnak. (pl. a bérlő nem tud beköltözni vis major miatt).
    • Az első bérleti díjat teljes mértékben visszautaljuk a bankszámlájukra a bérleti szerződés lejárata utáni 30 munkanap alatt.
  • Ön és a bérlő együtt megegyeznek, hogy megszüntetik a bérleti szerződést, mindkét fél által elfogadott feltételekkel (bérleti szerződés megszüntetése közös megegyezéssel).
    • Az első bérleti díj megosztásra kerül Ön és a bérlő között, a szerződés megszüntetési döntését követő 45 munkanapon belül. Emlékeztetjük, hogy a bérlő felmondhatja a bérleti szerződést a standard felmondási szabályzat alapján is.

 

Jutalék

Nem számolunk fel jutalékot amíg a bérlő nem költözik be. A bérlő beköltözése előtt, a bérleti szerződés közös megegyezéssel való megszüntetése esetén, az első bérleti díj Ön által megtartott része után fogjuk felszámítani a jutalékot.