Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Koronavírus vs. Flatio Felmondási szabály COVID-19 korlátozások miatt
Kategóriák

Felmondási szabály COVID-19 korlátozások miatt

MEGJEGYZÉS: Ez a szabályozás 2020. márciustól 2022. márciusig volt érvényes. Mivel a jelenlegi helyzet már nem igényel különleges feltételeket, érvényes bérleti szerződés lemondásakor csak a standard felmondási szabálya alkalmazható.


Tekintettel a COVID-19 korlátozások beláthatatlan jövője miatt és amik eltérhetnek világszerte és gyakran változhatnak, úgy döntöttünk, hogy meghatározzuk a COVID-19 korlátozások miatt a felmondási szabályozás praktikus alkalmazását (úgy nevezett "COVID felmondási szabály").

A standard Flatio felmondási szabály érvényben marad és Öntől függ, hogy melyik folyamatot választja (standard vagy COVID) az aktuális helyzetétől függően. 

Csak akkor használhatja a COVID felmondási szabályt, ha

  • a terület (ahol a bérelt lakás található) karanténban van és Önnek tilos belépni a területre.
  • a következő szállása olyan országban van ami karanténban van és Ön nem lépheti át a határt (nem tud belépni az országba).
  • Ön hatóság által elrendelt karanténban van
  • az országot ahol jelenleg tartózkodik karanténba helyezték és Ön nem lépheti át a határt (nem tudja elhagyni az országot)

Az összes fentebb leírt helyzetnek a bérleti szerződés aláírása és az első bérleti díj (beleértve a szolgáltatási díjat) megfizetése után kell történnie.

Ha a bérleti szerződés aláírásának a folyamatában van és ezek a helyzetek már megtörténtek, akkor nem jogosult folytatni a folyamatot a COVID felmondási szabály szerint. 

A COVID felmondási szabály használatát szükséges bizonyítani nyilatkozattal (letölthető itt). Ezt a nyilatkozatot el kell jutassa a tulajdonosnak a Flatio üzenetein keresztül.

Minden más esetben, csak a standard felmondási szabály alkalmazható. 

A szolgáltatási díj

A szolgáltatás díját COVID felmondási feltétel miatt teljes mértékben visszatérítjük a Flatio szolgáltatásaira igénybe vehető utalvány formájában a felmondástól számított 5 munkanapon belül. Az utalványt a következő 2 év során lehet felhasználni Ön vagy rokonai/barátai által.

Az első bérleti díj

Tényszerűen, a bérleti szerződés még érvényben van a tulajdonossal a COVID korlátozások ideje alatt is, de (vis major) miatt nem tud beköltözni a megállapodott időben, az első bérleti díj a Flatio speciális bankszámláján lesz biztonságban félretéve amíg: 

  • a körülmények elmúlnak és Ön be tud költözni. Arra az időre amíg nem tudta használni a lakást, nem lesz bérleti díj felszámítva és a fizetési naptár aktualizálva lesz kezdve az új beköltözési dátummal. A kiköltözés napja nem lesz megváltoztatva amíg nem állapodik meg másképp a tulajdonossal.
    • Az első bérleti díj akkor lesz átutalva a tulajdonosnak amikor Ön valóban beköltözik. 
  • a bérleti szerződés lejár miközben a körülmények még fennállnak (tehát nem tud beköltözni vis major miatt).
    • Az első bérleti díj teljes mértékben visszatérítésre kerül a bankszámlájára a következő 30 munkanap folyamán a bérleti szerződés lejárta után.
  • Ön és a tulajdonos megállapodnak, hogy megszüntetik a szerződést kölcsönösen elfogadott feltételekkel (bérleti szerződés megszüntetése közös megegyezéssel)
    • Az első bérleti díj aszerint lesz megosztva amiben megállapodtak a tulajdonossal, a bérleti szerződés lejártát követő 45 munkanap folyamán. Megjegyezzük, hogy még mindig felmondhatja a szerződést a standard felmondási szabályok szerint.