Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat Kérhetek a bérlőtől visszatérítendő kauciót?
Kategóriák

Kérhetek a bérlőtől visszatérítendő kauciót?

180 napnál rövidebb tartózkodás

A Flatio bérbeadói nem kérhetnek kauciót 180 napnál (6 hónapnál) rövidebb tartózkodás esetén. (Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyes országok bizonyos régióiban, például Spanyolországban, a helyi törvények előírják a bérbeadók számára a kaució beszedését, függetlenül a tartózkodás hosszától. Ilyen esetekben még rövid távú tartózkodás esetén is felszámítható kaució.)

Azonban, hogy nyugalmat adjunk Önnek, és az Ön ingatlanában bekövetkező kár esetén lehetséges pénzügyi kártérítést nyújtsunk, ingyenes Rental Insurance - Powered by AXA fedezetet kínálunk minden olyan foglaláshoz, amely nem igényel kauciót. Ez a fedezet messze túlmutat a szokásos fedezeten, mivel az AXA Assistance 24/7-es online támogatásával együtt asszisztencia-szolgáltatásokat és jogi védelmet is tartalmaz.

180 napnál hosszabb tartózkodás

A 180 napnál hosszabb tartózkodás esetén a bérbeadó dönti el, hogy kér-e klasszikus visszatérítendő kauciót vagy sem (kivéve, ha azt a törvény írja elő) vagy, hogy a Rental Insurance - Powered by AXA fedezetet veszi igénybe.

MEGJEGYZÉS: Azokra a foglalásokra, amelyekhez kaució fizetése szükséges, nem terjed ki a Rental Insurance, és a kaució az egyetlen fedezet, ha bármilyen probléma merülne fel.


Fontos információ

Ha kauciót kér, a kauciót a Bérleményeim webes alkalmazásban kell beállítania. (A folyamatot a cikk későbbi részében részletesen ismertetjük.)

Ha nem állítja be a kauciót, és mégis klasszikus kauciót kér a bérlőtől, a bérlő nem köteles megfizetni a kért kauciót, és nem tagadhatja meg a szállás díj nélküli átadását (A Flatio az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően legfeljebb egy havi bérleti díjig terjedő díjat szabhat ki.)

Ugyanis a bérleti szerződést nulla kaucióra való hivatkozással kötötték, és a bérlő a megállapodás szerint jogosult beköltözni.

Ha Ön továbbra is ragaszkodik a kaucióhoz, a bérlő élhet a bérleti szerződésben foglalt jogaival, és megtagadhatja a lakás átvételét az Ön által meghatározott feltételek mellett. Ha a bérlő beleegyezik abba, hogy az előírt kauciót Önnek megfizesse, javasoljuk, hogy ezt az információt vegye fel a bérleti szerződés módosításában amelyet Önnek mint bérbeadónak kell létrehoznia.


A kaució fizetési és elszámolási folyamatokról bővebben ebben a cikkben olvashat.

Hogyan állíthatom be a kauciót a Bérleményeimben?

  1. Az Ingatlanok részben kattintson arra a hirdetésre, amelyre vonatkozóan a kauciót be szeretné állítani.
  2. Válassza a “Visszatérítendő kaució” lehetőséget.
  3. Jelölje be a “Visszatérítendő kauciót kérek (180 napos vagy annál hosszabb tartózkodás esetén)” négyzetet, mire megjelenik egy mező a kaució értékének százalékban kifejezett megadására.
    Ha 30 napos időszakra vonatkozó bérleti díj már ismert, a rendszer kiszámítja a visszatérítendő kaució összegét egy adott foglaláshoz. Ez az összeg a hirdetés ár beállítása és a beköltözés dátuma alapján kerül kiválasztásra.
    A mező maximálisan megengedett értéke 100(%), ami a 30 napos bérleti díjjal megegyező kauciót jelent.
    (Megjegyzés: Egyes országokban, például Spanyolországban, ahol a helyi törvények előírják a bérbeadók számára, hogy a tartózkodás hosszától függetlenül kauciót kell fizetniük, a bérbeadóknak mások a beállítások.)
  4. Mentse a módosításokat a “Mentés” gombra kattintva.