Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Hogyan működik a Flatio? Hogyan tovább, ha a tulajdonos jogosult (visszatéritendő) kaucióra a Flatio beállításai alapján?
Kategóriák

Hogyan tovább, ha a tulajdonos jogosult (visszatéritendő) kaucióra a Flatio beállításai alapján?

A kaució fizetése és határideje

A (visszatéritendő) kauciót ugyanúgy fogja fizetni a Flatio számlájára mint az első bérleti díjat a Bérléseim web applikációban. A kauciót a Bérleti Szerződés kezdetekor kell megfizetni (t.i. azon a napon amikor a bérlés kezdődik, általában a beköltözés napján) és szükséges eddig a napig megfizetni.

Ha a kaució nem kerül a Flatio számlájára a bérlés kezdetéig, a tulajdonos, a Flatio javaslatára, dönthet úgy, hogy nem engedi a beköltözést és felmondhatja egyoldalúan a szerződést a kezdettől, amihez joga van az Általános szerződési feltételek szerint.

Azonban, ha a tulajdonos megengedi a beköltözést kaució hiányában, annak ellenére, hogy jogosult rá a hirdetés beállításai szerint, a tartózkodás alatt bármikor felmondhatja a szerződést annak súlyos megsértése miatt - ebben az esetben a már megfizetett bérleti díj visszatérítésére Ön nem jogosult.

FONTOS! Amikor átadja a lakást, ne feledje megfelelően dokumentálni a lakást fotókkal és írja alá az átadási jegyzőkönyvet a tulajdonossal - így elkerülheti a lehetséges nézetkülönbségeket a kaucióval visszatérítésével kapcsolatban.

Kaució visszatérítése

Tartózkodása után a bérbeadó köteles letéti nyilatkozatot készíteni, amely tartalmazza az ingatlan állapotáról és a visszatérítendő pontos összegről szóló döntést.

Ha nem kell többletköltséget fizetni, a bérbeadónak a kiköltözést követő 14 napon belül vissza kell fizetnie az összeget. Abban az esetben azonban, ha többletlevonásra van szükség, a bérbeadónak jogában áll meghosszabbítani a visszatérítési időt a pontos költségek megállapítása érdekében.

Csak kérjük, ne felejtse el megadni a bérbeadónak banki adatait!

Segített ez a cikk?