Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat Beállíthatok eltérő bérleti díjat különböző hónapokra?
Kategóriák

Beállíthatok eltérő bérleti díjat különböző hónapokra?

Persze, hogy megteheted! A Flatio-n különböző díjakat állíthatsz be különböző időszakokra, legyen szó speciális hónapokról vagy akár rövid ideig tartó különleges eseményekről.

A hosszú- és középtávú bérbeadások esetén (azaz 30 nap/29 éjszakától kezdődően) be kell állítania egy alap havi árat, míg a rövid távú bérbeadások esetén (azaz legfeljebb 29 nap/28 éjszakáig tartó tartózkodások esetén) be kell állítania egy alap éjszakai árat.

Ezután lehetősége van beállítani egy szezonális díjat minden hónapra, és megadhat pontos dátumokat is, amikor alacsonyabb vagy magasabb díjat szeretne (például Szilveszterkor). Ráadásként még kedvezményeket is beállíthat a foglalás hossza alapján. Teljesen Önön áll, hogy ezeket a fejlett beállításokat használja-e, bár nagyon ajánljuk.

Íme, hogyan működik ez a gyakorlatban egy középtávú foglalás esetén:

Tegyük fel, hogy foglalási kérelmet kap június 1-től augusztus 15-ig tartó tartózkodásra. Ezt középtávú foglalásnak tekintjük, ami azt jelenti, hogy a hosszú- és középtávú bérleti beállításokat használjuk, amelyek havi díjakat tartalmaznak.

Tegyük fel, hogy az alap havi bérleti díj 1000 €. Csak júliusban (azaz július 1-től július 31-ig) és augusztusban (azaz augusztus 1-től augusztus 31-ig) emeli meg a bérleti díjat 1200 €-ra. Ezen felül a városban van egy különleges esemény július 14-17 között, amit egy különösen magas, 45€-os éjszakai díjjal határoz meg.

  • Júniusi díj: Mivel nem állított be különleges árat júniusra, az alapdíj, azaz 1000€ lesz érvényes erre a hónapra. A bérlő egész júniusban (29 éjszaka) marad, így a teljes 1000€-t ki kell fizetnie.
  • Júliusi díj: Júliusban két ár találkozik - a 1200€-ra emelt havi bérleti díj július hónapra (30 éjszaka), és a 3 konkrét éjszakára emelt 45€-os díj. Tehát a bérlőnek júliusban összesen 1215€-t kell fizetnie ((1200€ / 30 éjszaka * 27 éjszaka)+(45€ * 3 éjszaka)).
  • Augusztusi díj: Augusztusra 1200€-ra emelte a díjat havi szinten (30 éjszaka), tehát mivel a bérlő csak 14 éjszakát marad, 560€-t kell fizetnie (1200€ / 30 éjszaka * 14 éjszaka).

FONTOS MEGJEGYZÉS: Ha 30 napnál rövidebb foglalást kap, a bérleti díjat a rövid távú albérletek beállításai alapján számoljuk, amelyek közvetlenül az éjszakai díjakat tartalmazzák a havi díjak helyett.

Hol állíthatok be különböző díjakat különböző időszakokra?

A hirdetések díjainak beállításához a Bérbeadásaim webalkalmazásba kell mennie, és:

  1. Tulajdonságok szakaszban klikkeljen a konkrét hirdetés részleteire;
  2. Az újonnan megjelenő menüben a bal oldalon válassza ki a Bérleti díjak és időtartam szakaszt;
  3. Díjbeállítások alfejezetben klikkeljen a "Rövid távú albérletek" vagy a "Középtávú albérletek" gombra a kívánt albérlet típusának díjainak beállításához.

Ha többet szeretne megtudni a díjbeállításokról és arról, hogyan működik mindez, kérjük, olvassa el ezt a cikket.