Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Bérlő beköltözése és kiköltözése Hogyan használjam az Átadási/Átvételi Jegyzőkönyvet?
Kategóriák

Hogyan használjam az Átadási/Átvételi Jegyzőkönyvet?

Az egyik lépése a lakás személyes átadásának (és átvételének a bérlőtől személyesen) az átadási és az átvételi jegyzőkönyv aláírása. Ezek a jegyzőkönyvek fontos részei a teljes folyamatnak mind a lakás átadásának/átvételének az adminisztrációjához és amik segíthetik a problémák megelőzését. Ha Ön használja a Rental Insurance Bérbeadóknak szolgáltatást is, ezek a dokumentumok nagyszerűen alátámaszthatják az ügyét.  

Sablon (nyomtatvány) átadáshoz vagy átvételhez be- és kiköltözésnél

Az átadási és átvételi jegyzőkönyv sablon megtalálható közvetlenül a Bérbeadásaim applikációban.

  1. Kattintson a saját nevére a jobb felső sarokban, hogy a Profilom részhez jusson. Ezután a bal oldali menüben válassza a Dokumentumok opciót.
  2. Itt, az Átadási és átvételi jegyzőkönyv részben megtalálja a dokumentumokat különböző nyelven és formátumban. 

Kérjük, hogy nyomtassa ki mindkét jegyzőkönyvet és amikor átadja/átveszi a lakást töltse ki és írja alá a bérlővel együtt. Javasoljuk kitölteni az összes információt amit érdemes megjegyezni beleértve azt is amit a bérlő kér (tipikusan apró hibák a bútorokon és hasonlók).

Szintén szükséges a jegyzőkönyvek mellé fotókat készíteni a lakásról (dátummal együtt) ideálisan azon a napon amikor az átadás/átvétel történik.

Ha bármi kár keletkezett a bérlő tartózkodása alatt, ne feledje rögzíteni a kárt és a megoldást az átvételi jegyzőkönyvben amikor átveszi a lakást a bérlőtől.

A következő folyamatot a profilbeállításoktól függően 3 módon lehet kezelni:

  • Ha a Flatio Rental Insurance biztosítást alkalmazták erre a foglalásra, akkor az összes igazoló dokumentumot közvetlenül az AXA Assistance-nak kell elküldenie, amely kezelni fogja az ügyet. 
  • Ha kauciót kért, akkor a kauciót a javítási költségek fedezésére használhatja fel. Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a számítást a kaució elszámoláson is fel kell tüntetni, amelyet Ön köteles a bérlőnek átadni..
  • Ha a foglalásra nem terjedt ki a Rental Insurance vagy a kaució, akkor a bérlővel megállapodhat a kártérítésről. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetést közvetlenül Önök között szükséges lebonyolítani.

Mit tegyek az aláírt jegyzőkönyvekkel? 

Tartsa a kinyomtatott és aláírt jegyzőkönyveket biztonságos helyen. Azonban, fel is töltheti a digitális másolatát (akár scannelve vagy fotón) közvetlenül az egyes bérlőkhöz a Bérbeadásaim applikációban.

  1. Nyissa meg a Bérlők részt és válassza ki a konkrét bérlőt (rákattintva a nevére). 
  2. Az almenüben, a bérlő fotója és telefonszáma alatt, válassza a Megállapodások opciót. 
  3. Kattintson a releváns megállapodás Részleteire
  4. Itt, a Feltöltött fájlok részben, kattintson a zöld + ikonra
  5. A megjelenő ablakban válassza ki a Fájl típusa (Átadási jegyzőkönyv (beköltözés) vagy Átvételi jegyzőkönyv (kiköltözés) és az adott Fájl-t. Rákattintva a fájl Választás gombra rákereshet a digitális másolatára a jegyzőkönyvnek a számítógépén. 
  6. A Fájl név és a Megjegyzés mezőket nem kell kitölteni, de kitöltésük segít a megállapodásai rendszerezésében. 
  7. Mentse el a folyamatot a Mentés gombra kattintva.