Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Kifizetések Mikor kapom meg a bérleti díjat?
Kategóriák

Mikor kapom meg a bérleti díjat?

Mielőtt belemegyünk a fizetések témájába, fontos, hogy tisztázzuk, hogy a Flatio bérlők a napok száma alapján fizetnek, amíg valóban bérlik a lakás.

Különböző feltételei vannak az első bérleti díj fizetésének és továbbításának a Flatio-nál. A következő fizetések ugyanúgy kezelendők.

Első bérleti díj

Az első bérleti díj fizetési határideje 

A bérlőnek el kell küldenie a Flatio-hoz az első bérleti díjat 24 órán belül, miután Ön jóváhagyta a foglalási kérelmet. Ez a fizetés része a szerződési folyamatnak. Ha a Flatio nem kapja meg az első bérleti díjat 24 órán belül, Önnek joga van törölni a foglalást. 

A rendszerünk csak akkor jelöli befejezettnek a bérleti szerződést amikor a pénzt megkapjuk a számlánkra. Azonban, néhány banki átutalásos fizetés több idő lehet, mint a 24 órás periódus (akár 2-3 munkanap). Ha ez történik, megkérjük a bérlőt, hogy küldje el részünkre az utalás igazolását, hogy igazolhassuk, hogy megtörtént a pénz utalása. 

Fizetés továbbítása Önnek

A Flatio továbbítja Önnek az első bérleti díjat amikor megbizonyosodtunk arról, hogy a bérlő probléma mentesen átvette a lakást és, hogy elégedettek az albérlettel. Amikor megkapjuk az erről szóló visszaigazolást, akkor továbbítjuk az Ön számlájára az összeget a következő munkanapon. Azonban, ha a bérlő nem küld visszaigazolást a bérleti szerződés kezdetétől 3 napon belül, feltételezzük, hogy minden rendben és továbbítjuk a fizetést Önnek. 

Tipp: Szeretne gyors első bérleti díjat? Kérje meg a bérlőt, hogy küldjön egy rövid üzenetet a [email protected] címre, hogy rendben megtörtént az átadás és az ügyfélszolgálat intézi a többit!

Második és következő bérleti díjak

Határidők

Ha a bérlő 30 vagy több napra bérelte ki a lakást, minden további bérleti díj 20 nappal később esedékes (10 nappal az első 30 napos periódus vége előtt).

Példa: A bérlő Május 24.-től Július 31.-ig marad és 12,000 CZK-t fog fizetni havonta. Ez a foglalás 69 nap hosszú.

A bérlő az első bérleti díjat megfizeti a szerződési folyamat részeként, így 30 napra fedezve van a bérlés kezdetétől, t.i., Május 24.-től Június 26.-ig. A hónap végén a bérlőnek még 39 napot kell fizetnie. 

A második hónap bérleti díjának a határideje 20 nappal később van (ebben a példában, Június 12. ). A Flatio-nak meg kell kapnia ezt az összeget addig vagy azon a napon. Amint a bérlő ezt kifizeti, fedezve van újabb 30 napra (Július 22.-ig).

A harmadik hónap bérleti díjának a határideje ugyanúgy működik mint a másodiké. A bérleti szerződés szerinti fennmaradó 9 napra a bérleti díjat meg kell fizetni Július 12.-ig vagy a jelenlegi fizetett hónap első 20 napján. Ez az utolsó fizetés fedezi a bérlőt a bérlés végéig, Július 31.-ig. 

Fizetési ütemterv 

A Bérbeadásaim applikációban két módon érheti el a fizetési ütemtervet:

Az Irányítópulton

  1. A főoldalon megtalálja a Bérleti díj fizetések részt, ahol láthatja, hogy mely összegek lettek már fizetve, melyek vannak függőben és melyik van lejárva. 

A Bérlők részben

  1. Kattintson erre a gombra, hogy lássa az összes jelenlegi és folyamatban lévő bérlőt. Ezalatt megtalálja a korábbi bérlőket is. 
  2. Válassza ki azt a bérlőt akinek a fizetési összefoglalóját meg akarja nézni. 
  • "A" módszer:
  1. Válassza a Bérlések részt az almenüből a felső helyen (a bérlő profil képe és telefonszáma alatt). Itt megtalálja a bérlő összes korábbi és jelenlegi fizetését és a határidőket. 
  • "B" módszer:
  1. Válassza a Szerződések részt az almenüből a felső helyen (a bérlő profil képe és telefonszáma alatt).
  2. Adott szerződés megtekintéséhez, kattintson a Reszletek gombra.
  3. Kattintson a Mutasd gombra a Szükséges dokumentumok és aláírások részben.
  4. Itt láthatja a fizetési ütemtervet és a határidőket a Bérleti szerződés utolsó oldalán

Utalások küldése

Kivéve az első bérleti díjat (ahogy fentebb leírtuk), amikor a fizetés megérkezik hozzánk, mi továbbítjuk Önnek a következő munkanapon. Megjegyezzük, hogy amikor a pénz péntek délután érkezik hozzánk, a továbbítása hétfőn lesz. 

FONTOS! Kivétel a fenti irányelv alól amikor a bérlő online fizet bankkártyával ezekben a pénznemekben: PLN, HUF és GBP. Bár még ez a fizetési típus is azonnal kifizetettként jelenik meg, és Ön és a bérlő is láthatja, hogy a bérleti díjat kifizették, ezek a fizetések hosszabb idő alatt kerülnek jóváírásra a gyűjtőszámlánkon. Ebben az esetben a fizetést 3 munkanap után továbbítjuk Önnek.

Segített ez a cikk?