Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan működik a Flatio és miért tér meg Biztonságban van az ingatlanom és a pénzem a Flatio-n?
Kategóriák

Biztonságban van az ingatlanom és a pénzem a Flatio-n?

A StayProtection szolgáltatás részeként, a Flatio óvintézkedéseket tett az Ön tulajdonának és az Önt megillető kifizetéseknek védelme érdekében.

Első bérleti díj

Akkor is megkaphatja az első bérleti díjat, ha a bérlő nem költözik be?

Igen, ez lehetséges! A Flatio-nál különböző típusú felmondási feltételek közül választhat, olyan bérleti szerződéssel kombinálva, amely magában foglalja az első bérleti díj előre történő befizetését a bankszámlánkra.


Ha a szigorú felmondási szabályzatunkat választja, az azt jelenti, hogy: 

  • ha egy érvényes bérleti szerződéssel rendelkező bérlő a bérleti időszak kezdete előtt 13 nappal vagy annál rövidebb idővel lemondja a foglalást, Ön jogosult a teljes első bérleti díjra,
  • ha a bérlő a bérleti időszak kezdete előtt 14-29 nappal mondja le a bérleti szerződést, akkor Ön az első bérleti díj felére jogosult
  • ha a felmondás a bérleti időszak kezdete előtt 30 nappal vagy annál korábban történik, az első bérleti díjat visszafizetjük a bérlőnek, mivel ezt az időt elegendőnek tartjuk ahhoz, hogy új bérlőt találjunk az Ön lakására.

Ez egy hatékony eszköz, amely megvédi a bérbeadókat a meggondolatlan emberektől, akik csak jelzik, hogy érdeklődnek az albérlet iránt.

A különböző lemondási szabályokról és az idő előtti felmondásról itt olvashat bővebben.

Mi történik, ha a bérlő mégis beköltözik?

Ha a bérlő kapcsolatba lép velünk és megerősíti, hogy az átadás zökkenőmentesen zajlott, a Flatio a következő munkanapon elküldi Önnek az első bérleti díj kifizetését.

Ha azonban nem kapunk megerősítést a zökkenőmentes átadás-átvételről, és ugyanakkor egyik fél sem kíván elállni a bérleti szerződéstől, akkor a beköltözést követő 3. napon automatikusan átutaljuk a pénzt. Ez a bérleti díj a bérleti szerződés kezdő napjától számított 30 napig biztosítja a bérlő számára a lakhatást.

Minden további bérleti díjat a bérlő átutal a Flatio gyűjtőszámlájára, ahol a pénzt banki átutalás esetén legfeljebb 24 órán át tartjuk (a gyakorlatban a következő munkanapon küldjük el a bérbeadónak). Ha a fizetés bankkártyával történik online, a pénzt 5 munkanap után küldjük el.

A bérleti díjak számításáról és elküldésük módjáról ebben a cikkben olvashat bővebben.

Flatio Rental Insurance Bérbeadóknak - Powered by AXA

Bár mindent megteszünk azért, hogy profi és gondoskodó bérbeadók és bérlők kerüljenek össze, mégis előfordulhatnak vagyoni károk. Ezért a Flatio és az AXA összefogott, hogy egy speciális Rental Insurance csomagot kínáljon Önnek, amely fedezi ezeket a szerencsétlen helyzeteket.

A biztosítás teljesen ingyenes, és minden olyan foglaláshoz biztosítjuk, amely nem igényel kauciót

Rental Insurance csomagunk 3 különálló csomagot tartalmaz: felelősségbiztosítás, segítségnyújtási szolgáltatások biztosítása és jogvédelmi biztosítás. Ez a biztosítás messze túlmutat egy egyszerű kárbiztosításon! Mindent elolvashat arról, hogyan működik a StayProtection részben a Segítség Menüben.