Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Hogyan működik a Flatio? Mit kell tegyek, hogy beköltözzek a kiválasztott lakásba?
Kategóriák

Mit kell tegyek, hogy beköltözzek a kiválasztott lakásba?

Alapvetően ez egyszerű. Minden a foglalási kérelem elkészítésével kezdődik, ami értesíti a tulajdonost, hogy érdekli a lakása. Minden lakás részleteiben talál egy foglalási kérelem részt, ahol kiválaszthatja, hogy milyen időtartamra tart igényt a kiválasztott lakásnál (Beköltözés és Kiköltözés mezők).

Ha ki tudja választani mindkét mezőt, gratulálunk, a lakás nagyon valószínű, hogy elérhető a kiválasztott időtartamban. A kezdeti és a végső idő kiválasztásával, a Flatio honlap megmutatja a bérleti díj pontos lebontását és az összes díjat.

Ha elégedett azzal amit lát, a Foglalási Kérelem gomb megnyomásával belép a foglalási folyamatba, ahol ki kell töltenie mind a kötelező mezőket (családi név, keresztnév, stb.) és az Önről szóló információkat, amik alapján a tulajdonos eldönti, hogy elfogadja a foglalási kérelmet vagy sem. Ezért erősen javasoljuk, hogy töltsön ki magáról a lehető legtöbb adatot és a tartózkodás okáról. A foglalási kérelem tulajdonképpen a névjegykártyája.

Amint végez a foglalási folyamat lépéseivel, a foglalási kérelem elküldésre kerül a tulajdonoshoz, akinek 24 órája van elfogadni vagy elutasítani azt. Elfogadás esetén, a bérleti szerződés tervezete elkészül és aláírásra kerül a tulajdonos által az elfogadás pillanatában.

Ezután teljesítenie kell a szerződési folyamatot 24 órán belül az elfogadás utan ami a következőkből áll: a bérleti szerződés elolvasása és aláírása (jogosultsági kóddal online), személyazonosító dokumentum másolatának a feltöltése és az első bérleti díj megfizetése a szolgáltatási díjjal együtt.

A szerződési folyamat lépéseivel és a pénz fizikai megjelenésével a Flatio számláján, a bérleti szerződés érvényessé válik minden joggal és kötelezettséggel. A bérleti szerződés közvetlenül Ön és a tulajdonos között jön létre, tehát minden változtatást jóvá kell hagynia a másik félnek.

A szerződési folyamat lezárultával a tulajdonos elérhetőségei megjelennek a Bérléseim web applikációban - ettől a pillanattól fogva, semmi sem akadályozza, hogy közvetlenül egyeztessen a tulajdonossal a lakás átvételéről.

Segített ez a cikk?