Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Hogyan történik a beköltözési folyamat?
Kategóriák

Hogyan történik a beköltözési folyamat?

A cikket a 13. 6. 2024 oldalon frissítették.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogy mi történik a beköltözés során, és láthatja ajánlásainkat a későbbi félreértések elkerülésére.

A kulcsok fizikai átvétele mellett aláírja a átadás-átvételi jegyzőkönyvet, ami a megfelelő beköltözési folyamat fontos része. A jegyzőkönyv a ingatlan átadásakori állapotának nyilvántartását biztosítja, beleértve az esetleges hibákat és az aktuális villamos energia-, gáz- és vízfogyasztást.

Minden tulajdonosnak biztosítunk egy jegyzőkönyv sablont. Mivel a jegyzőkönyv mindkét szerződő fél védelmét szolgálja, nyugodtan emlékeztesse a tulajdonost erre a lépésre, ha esetleg elfelejtené, és ragaszkodjon hozzá, hogy a jegyzőkönyvet aláírják. Ha hibát talál az ingatlanban, hozzáadhatja azt az átadás-átvételi jegyzőkönyvhöz, így hivatalosan is rögzítésre kerül, ha esetleges viták merülnének fel a későbbiekben.

Ne felejtse el lefényképezni a szállást, amely alátámasztja az ingatlan állapotát, ahogy azt a jegyzőkönyvben rögzítették.

Ha nem hallunk Öntől a Beköltözési Garancia igénybevételével kapcsolatban, akkor a első bérleti díjat a tulajdonosnak küldjük nappal a beköltözési dátum után a szerződés szerint, amikor biztonsággal feltételezhetjük, hogy minden rendben van. Ha szeretné felgyorsítani ezt a folyamatot, küldhet nekünk e-mailt a [email protected] címre és megerősítheti a zökkenőmentes átadás-átvételt. Ha ilyen üzenetet kapunk Öntől, a bérleti díjat a következő munkanapon továbbítjuk a tulajdonosnak az értesítés megérkezése után.

Segített ez a cikk?