Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat ICNEA: Mikor és hogyan alkalmazzuk az importált árakat a foglalásokra?
Kategóriák

ICNEA: Mikor és hogyan alkalmazzuk az importált árakat a foglalásokra?

A cikket a 5. 5. 2024 oldalon frissítették.

Mely árak kapnak prioritást - a Flatio-n beállítottak vagy az importáltak? Ez a cikk elmagyarázza mindezt, gyakorlati példákkal alátámasztva!

Amikor a bérleti díjakat importálja az ICNEA-ból a Flatio-ba, ezeket az árakat automatikusan felhasználja a Flatio foglalásokhoz. Ha azonban manuálisan állít be bármilyen választható árat a Flatio-ban, akkor ezek az árak elsőbbséget élveznek az importált árakkal szemben.

Ez némileg eltérő módon működik, attól függően, hogy aktiválta-e a rövid távú árakat (legfeljebb 29 napos foglalásokra alkalmazható) vagy sem. Nézzünk néhány példát, a jobb átláthatóságért!

1) Csak alapértelmezett árakkal való működés

Ebben a változatban a rövid távú árakat kikapcsolta, ezért csak az alapértelmezett árakat alkalmazzuk.

a) Ártípusok prioritásai

Egy foglalás bérleti díjának kiszámításához az egyes ártípusok prioritásait beállítottuk. A magasabb prioritású mindig megelőzi az alacsonyabb prioritásúakat.

Sorrendjük a legmagasabb prioritástól ("1.") a legalacsonyabbig ("5.") a következő:

  1. 2. 3. 4. 5.
Rövid távú foglalások (legfeljebb 29 nap) Flatio egyéni árak az alapértelmezett árbeállításokban Flatio szezonális árak az alapértelmezett árbeállításokban ICNEA importált éjszakai ár Flatio alapértelmezett havi alapár  
Középtávú foglalások (30 nap és több) Flatio egyéni árak az alapértelmezett árbeállításokban Flatio szezonális árak az alapértelmezett árbeállításokban  ICNEA importált havi ár  ICNEA importált éjszakai ár Flatio alapértelmezett havi alapár
 

b) Középtávú foglalási példa

Tegyük fel, hogy Ön egész július hónapra (7.1.-7.31.) kap egy foglalást.

  • A foglalás árának kiszámításához először is ellenőrizzük, hogy vannak-e a Flatio alapértelmezett árbeállításain belül közvetlenül beállított speciális árak - egyéni árak (azaz a csak egy adott időszakra beállított egyedi árak) élvezik a legnagyobb prioritást, majd a szezonális árak (azaz az egyes hónapokra vonatkozó árak) következnek.
  • Ha a 30 éjszakára vonatkozó árak nincsenek teljesen lefedve, akkor áttérünk az importált árakra. Mivel ez egy középtávú foglalás, először megnézzük, hogy volt-e importált havi ár. Ha nincs, akkor megpróbáljuk az importált éjszakai árat használni.
  • És hogy minden esetet lefedjünk, ha nem volt importált ár, és még mindig vannak olyan dátumok, amelyeken nincs ár, akkor ezekre az Ön által beállított kötelező Flatio alapértelmezett havi alapárat fogjuk használni.
Megjegyzés: Még ha néha havi árakkal is dolgozunk, amikor csak szükséges, akkor is megfelelően elosztjuk őket az adott hónapon belüli éjszakák számával (július esetében ez 30), így csak a hiányzó dátumokra vonatkoznak.
 

2) Alapértelmezett és rövid távú árakkal való működés

Ebben a változatban a rövid távú árak aktiválva vannak, ezért mind az alapértelmezett, mind a rövid távú árakkal dolgozunk.

a) Ártípusok prioritásai

Egy foglalás bérleti díjának kiszámításához az egyes ártípusok prioritásait beállítottuk. A magasabb prioritású mindig megelőzi az alacsonyabb prioritásúakat.

Sorrendjük a rövid távú árak aktiválásakor a legmagasabb prioritástól ("1.") a legalacsonyabbig ("5.") a következő:

  1. 2. 3. 4. 5.
Rövid távú foglalások (legfeljebb 29 nap) Flatio egyéni árak a rövid távú árbeállításokban Flatio szezonális árak a rövid távú árbeállításokban ICNEA importált éjszakai ár Flatio alapértelmezett alapár havonta rövid távú foglalásokra  
Középtávú foglalások (30 nap és több) Flatio egyéni árak az alapértelmezett árbeállításokban Flatio szezonális árak az alapértelmezett árbeállításokban ICNEA importált havi ár ICNEA importált éjszakai ár  Flatio alapértelmezett alapár havonta
 

b) Rövid távú foglalási példa

Tegyük fel, hogy augusztus 2 hetére (8.1.-8.14.) kap egy foglalást.

  • A foglalás árának kiszámításához először is ellenőrizzük, hogy vannak-e a Flatio rövid távú árbeállításain belül közvetlenül beállított speciális árak - az egyéni árak (azaz a csak egy adott időszakra beállított egyedi árak) élvezik a legnagyobb prioritást, majd a szezonális árak (azaz az egyes hónapokra vonatkozó árak) következnek.
  • Ezután áttérünk az importált árakra. Mivel ez egy rövid távú foglalás, megnézzük, hogy a standard éjszakai árat importálták-e.
  • Ha nem volt, és még mindig nem tudtuk fedezni az árat a foglalás mind a 14 napjára, a fennmaradó napokra a Flatio éjszakai alapárát fogjuk használni a rövid távú bérlésre.