Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat Hogyan állítom be a bérleti díjat?
Kategóriák

Hogyan állítom be a bérleti díjat?

Köztudott, hogy a megfelelő bérleti díj kiválasztása kulcsfontosságú a potenciális bérlők vonzása szempontjából. Az Ön által meghatározott összegek teljes mértékben az Ön döntésén múlnak. Ha valaha növelni szeretné a beérkező foglalások számát, javasoljuk, hogy kísérletezzen a díjakkal a Bérbeadásaim webes alkalmazásban, hogy lássa, melyik ártartomány hozza a legjobb válaszadási arányt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Flatio-n megosztott bérleti díjnak mindig tartalmaznia kell az összes közüzemi szolgáltatás (víz, villamos energia stb.) díját, valamint a Flatio szolgáltatási jutalékát.

Hogyan állítsa be az árakat?

A hirdetések díjainak beállításához a Bérbeadásaim webalkalmazásba kell mennie, és:

  1. A Tulajdonságok szakaszban klikkeljen a konkrét hirdetés részleteire;
  2. Az újonnan megjelenő menüben a bal oldalon válassza ki a Bérleti díjak és időtartam szakaszt;
  3. A Díjbeállítások alfejezetben klikkeljen a "Rövid távú albérletek" vagy a "Középtávú albérletek" gombra a kívánt albérlet típusának díjainak beállításához.

Ha inkább egy channel managerből (például BookingSync, ICNEA vagy Better Hotel) importálná az árakat, akkor a szinkronizációt a profilja Integráció szekcióján keresztül kezelheti, ahol lehetséges a rövid távú és/vagy középtávú árak importálása a Flatio-ba.

Alap bérleti díj

A hosszú- és középtávú bérbeadások esetén (azaz 30 nap/29 éjszakától kezdődően) be kell állítania egy alap havi árat, míg a rövid távú bérbeadások esetén (azaz legfeljebb 29 nap/28 éjszakáig tartó tartózkodások esetén) be kell állítania egy alap éjszakai árat. Ezek a mezők kötelezőek. Ezeket az árbázisokat használjuk a bérleti díj kiszámítására a dátumok/hónapok esetében, amikor a beállítások szerint az előre beállított árbeállításokat kell használni.

Szezonális árazás

Lehetősége van arra is, hogy különböző árakat állítson be specifikus hónapokra. Ha ezt a beállítást használja, akkor az alapár helyett ezt a díjat számítjuk fel, ha ez alkalmazható. Ha úgy dönt, hogy bizonyos hónapokra nem állítja be, akkor az alapár lesz érvényes azokban az időszakokban.

Példa a középtávú bérbeadás beállításaira:

A középtávú beállításokban 1000€-ra van beállítva a havi alapár. Csak júliusban és augusztusban változtatja meg a díjat, 1200€-ra emeli.

Ezután kap egy foglalást az egész évre. Januártól júniusig (beleértve) a bérlő 1000€-t fog fizetni, júliusban és augusztusban 1200€-t fog fizetni, és szeptembertől újra 1000€-t fogunk neki felszámolni.

Egyedi árak specifikus dátumokra

Végül még arra is lehetősége van, hogy specifikus dátumokra különleges árakat számítson fel.

Ezt a beállítást leginkább arra használják, hogy növeljék a díjat ünnepek vagy helyi fesztiválok alatt, vagy másrészt csökkentsék az árat, hogy kitöltsenek egy rést a foglalások között.

Klikkeljen a "+ Új albérleti díj hozzáadása" gombra, hogy hozzáférjen egy űrlaphoz, ahol kitöltheti a releváns dátumokat és a kívánt albérleti összeget éjszakánként (mind a közép-, mind a rövid távú beállítások esetén).

Példa a középtávú bérbeadás beállításaira:

A középtávú beállításokban 1000€-ra van beállítva a havi alapár. Van egy helyi fesztivál 1.-5.07. között, amely alatt szeretné növelni az árat még azok számára is, akik 30+ napot tartózkodnak az ingatlanban.

Mivel júliusban 30 éjszaka van, az alap éjszakai ár 33€ (1000€ / 30). Ha szeretné növelni a díjat a fesztivál ideje alatt, akkor az egyedi árbeállításokhoz kell mennie, és beállítania az új dátumokat és az új éjszakai árat. Ha beállítja, hogy 1.-5.07. között az új éjszakai ár 45€ lesz, akkor ezt a díjat fogjuk felszámolni a megadott időszakon belüli éjszakákra, azaz 4 éjszakára (1.-2., 2.-3., 3.-4., 4.-5.).

Ha a bérlő 1.-31.07. között tartózkodik az albérletben, akkor az egész hónapra 1047€-t fog fizetni ((1000 € / 30 éjszaka * 26 éjszaka) + (45 € * 4 éjszaka)) 1000€ helyett.

Időtartam kedvezmények

Mindezek felett még arra is lehetősége van, hogy százalékos kedvezményeket állítson be a hosszabb foglalásokra. Erősen ajánljuk ezeknek a kedvezményeknek a kínálását, mivel a bérlők gyakran előnyben részesítik az ilyen lehetőségeket kínáló hirdetéseket.

  • A rövid távú árbeállításokban alkalmazhat kedvezményeket 7-13 napos és 14-29 napos időtartamra.
  • A közép- és hosszú távú árbeállításokban lehetséges kedvezményeket beállítani 30–89 napos, 90–179 napos időtartamra, és a 180 napot meghaladó tartózkodásra.

Továbbá, a hab a tortán, hogy nem kell aggódnia, hogy rosszul állítja be az árakat! Kifejlesztettünk egy részletes kalkulátort az árbeállítások szekciójában, hogy pontosan megmutassuk, hogyan számítjuk ki a bérleti díjat. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy biztos legyen abban, hogy minden helyesen van beállítva, mielőtt megosztaná a hirdetését a Flatio-n.

Segített ez a cikk?