Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Hogyan állítsuk be az árakat Beállíthatok eltérő bérleti díjat különböző hónapokra?
Kategóriák

Beállíthatok eltérő bérleti díjat különböző hónapokra?

A cikket a 8. 7. 2021 oldalon frissítették.

Persze, hogy megteheti! A Flatio-n különböző időszakokra különböző árakat állíthat be, legyen szó adott hónapokról vagy akár különleges, rövid távú eseményekről.

Az alapértelmezett árak beállításaiban egy havi alapárat kell beállítania. Teljesen Önön múlik, hogy használja-e a speciális beállítások valamelyikét, bár nagyon ajánljuk. Az alábbi speciális beállítások közül választhat:

  • szezonális ár beállítása minden egyes naptári hónapra,
  • néhány egyedi ár beállítása olyan pontos dátumokra, amelyek során alacsonyabb vagy magasabb árat szeretne (például szilveszterkor),
  • a foglalás hossza alapján kedvezményeket állíthat be.

Ha rövid távú (legfeljebb 29 napos) tartózkodást engedélyez, és a hosszabb tartózkodáshoz képest eltérő árképzést szeretne alkalmazni, akkor aktiválhatja a rövid távú árakat is, amelyek felváltják a rövid távú foglalások alapértelmezett árait. Az aktiválás az árak beállításával történhet ebben a szakaszban. Az alap éjszakai ár kötelező, a speciális beállítások (szezonális árak, egyedi árak vagy hosszúság alapú kedvezmények) pedig opcionálisak.

Megjegyzés: Ha a rövid távú árakat csak az alap éjszakai ár beállításával aktiválja, és a speciális beállításokat üresen hagyja, a speciális árakat nem fogja alkalmazni a rövid távú foglalásokra, még akkor sem, ha az alapértelmezett árképzésben van ilyen. Az alapértelmezett árak csak akkor alkalmazhatók a rövid távú foglalásokra, ha a rövid távú árakat kikapcsolta.

Hogyan számítják ki a bérleti díjat, ha egyes árbeállítások átfedik egymást?

Egy foglalás bérleti díjának kiszámításához az egyes ártípusok prioritásait meghatároztuk. A magasabb prioritású mindig megelőzi az alacsonyabb prioritásúakat.

A sorrendjük a legmagasabb prioritástól a legalacsonyabbig a következő:

  1. egyedi árak
  2. szezonális árak
  3. alapár

A foglalási ár megállapításához először is ellenőrizzük, hogy vannak-e speciálisan beállított árak - az egyedi árak (azaz a csak egy adott időszakra meghatározott egyedi árak) rendelkeznek a legmagasabb prioritással, és a szezonális árak (azaz az egyes hónapokra vonatkozó árak) következnek.

Ha a foglalás minden napjára vonatkozó árak nem teljes körűek, akkor azokra az Ön által beállított kötelező alapárat fogjuk használni. Felhívjuk figyelmét, hogy bár ez az alapár egy egész hónapra van meghatározva, megfelelően elosztjuk az adott hónapon belüli éjszakák számával - pl. július esetében ez 30 lenne -, és a hiányzó napokra éjszakánkénti árat alkalmazunk.

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Tegyük fel, hogy kap egy foglalási kérelmet június 1. és augusztus 15. közötti tartózkodásra. Ezt középtávú foglalásnak tekintjük, ami azt jelenti, hogy a havi árakkal működő alapértelmezett bérleti díjbeállításokat fogjuk használni.

Képzeljük el, hogy az alap havi bérleti díj 1000 €-ra van beállítva. A bérleti díjat csak július (azaz július 1. és július 31. között) és augusztus (azaz augusztus 1. és augusztus 31. között) hónapokra emeli a szezonális beállítások segítségével 1200 €-ra. Ezen felül július 14-17. között különleges rendezvény van a városban, amelyet külön, magasabb, 45 € éjszakai díjjal határoz meg.

A következőképpen számoljuk ki a bérleti díjat:

Hónap A bérlő tartózkodása Alkalmazott ár Számítás Fizetendő ár
Június 29 éjszaka    (egész hónap) alapár (1000 €) 1000 € / 29 éjszaka
* 29 éjszaka
1000 €
Július 30 éjszaka   (egész hónap) szezonális júliusra (1200 €),
egyedi 07.14.-17. (45 €)
(1200 € / 30 éjszaka * 27 éjszaka) + (45 € * 3 éjszaka) 1215 €
Augusztus 14 éjszaka szezonális augusztusra (1200 €) 1200 € / 30 éjszaka
* 14 éjszaka
560 €
  • Júniusi díj: Mivel júniusra nem állított be külön árat, az 1000 €-s alapár lesz érvényes erre a hónapra. A bérlő egész június hónapra (29 éjszakára) marad, így a teljes 1000 €-s árat fizeti.
  • Júliusi díj: Júliusban két speciális árat alkalmazunk - a július hónapra (30 éjszaka) 1200 € emelt havi bérleti díjat, valamint 3 konkrét éjszakára 45 € emelt árat. Ezért a teljes ár, amelyet a bérlő júliusban fizet, 1215 € ((1200 € / 30 éjszaka * 27 éjszaka)+(45 € * 3 éjszaka)).
  • Augusztusi díj: Augusztusra az árat 1200 €/hó (30 éjszaka) összegre emelte, így mivel a bérlő csak 14 éjszakát tölt, 560 €-t fog fizetni (1200 € / 30 éjszaka * 14 éjszaka).

FONTOS MEGJEGYZÉS: Ha 30 napnál rövidebb foglalás érkezik, és aktiválta a rövid távú árakat, akkor a bérleti díjat a rövid távú árak beállításai alapján számítjuk ki, közvetlenül éjszakai árakkal dolgozva a havi árak helyett.

Hol lehet különböző árakat beállítani különböző időszakokra?

Ahhoz, hogy árakat állítson be a hirdetése számára, lépjen be a Bérbeadásaim webes alkalmazásba, és:

  1. Az Ingatlanok szakaszban kattintson az adott hirdetés részleteire.
  2. Az újonnan megjelenő bal oldali menüben válassza ki a Bérleti árak és időtartam részt.
  3. Kattintson az "Alapértelmezett árak beállításai" gombra, töltse ki az alapértelmezett árakat az Ön preferenciáinak megfelelően, és mentse a módosításokat.
  4. Ha engedélyezi a rövid távú tartózkodásokat, és ezekre más árakat szeretne alkalmazni, akkor menjen vissza a Bérleti árak és időtartam főoldalra, és kattintson a "Rövid távú árak beállításai" gombra a megfelelő beállításhoz.
    • A mentés után ne felejtse el a "Rövid távú árak aktiválása" gombra kattintani, hogy engedélyezze őket, és így alkalmazhatók legyenek a rövid távú foglalásokra.

Ha többet szeretne megtudni az árak beállításairól és a működésükről, kérjük, látogasson el erre a cikkre.