Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség a bérbeadóknak Kifizetések Több bankszámlára is küldheti a Flatio a bérleti díjakat?
Kategóriák

Több bankszámlára is küldheti a Flatio a bérleti díjakat?

Igen, több bankszámlaszámot is megadhat a Flatio-nak és utána összekötheti ezeket a számlákat adott hirdetésekkel, ami főleg akkor hasznos, ha több ingatlant hirdet vagy különböző tulajdonosoknak kezeli az ingatlanait.

Hogyan állítom be a bérleti díj utalásokat?

Új bankszámlaszám beállítása

A Bérbeadásaim web applikációban a Bankszámlaszám hozzáadása részben az első lépés (a profilja Bankszámlák része) kiválaszthatja az utalási útvonalat. 

  • Összes ingatlanomtól

Ha az első opciót választja, t.i. "Az összes ingatlanomtól", akkor a megadott bankszámlaszám alapértelmezett lesz a rendszerben és a Flatio által kiadott ingatlanokhoz kapcsolódó összes bérleti díj erre a bankszámlára lesz utalva. 

MEGJEGYZÉS: Mindig csak egy alapértelmezett bankszámla lehet és a Flatio erősen ajánlja, hogy legyen egy alapértelmezett számla. 

  • Csak a kiválasztott ingatlanoktól

Ha a második opciót választja, t.i. "Csak a kiválasztott ingatlanoktól", az összes bérleti díj a kiválasztott ingatlanokkal kapcsolatban a megadott bankszámlára kerül átutalásra. A többi hirdetés után a bérleti díjak vagy az alapértelmezett bankszámlára fognak érkezni (lásd fentebb) vagy más bankszámlára amit hozzárendel az adott ingatlanokhoz. 

A leírt utalási útvonalak kombinálhatók. Tehát, ha több hirdetése van, választhatja, hogy egyes ingatlanok bérleti díja egy bankszámlára kerüljön és a többi ingatlan bérleti díja más bankszámlára kerüljön. 

Meglévő bankszámla utalási útvonala

Meglévő bankszámlaszámoknál is megváltoztathatja az utalási beállítást, szintén a Bérbeadásaim web applikációban.

  1. Bankszámlák részben a profiljában, kattintson a Részletek gombra a kiválasztott bankszámlához. 
  2. Az Ingatlanok beállítások részben, kattintson az Ingatlanok változtatása gombra. 
  3. Válassza ki a kívánt utalási útvonalat (lásd fentebb), tulajdonképpen a konkrét ingatlanokat és kattintson a Mentés gombra. 

Hogyan választja ki a Flatio a bankszámlát amire a bérleti díjat utalni fogja?

A Flatio rendszere először mindig ellenőrzi, hogy az ingatlanhoz hozzá van e rendelve nem alapértelmezett bankszámlaszám (t.i. ingatlan amelyhez beállításra került a "Csak a kiválasztott ingatlanoktól" utalási útvonal). Ha az ingatlanhoz nem tartozik ilyen bankszámla, a bérleti díjat automatikusan az alapértelmezett bankszámlára utaljuk. Tehát, javasoljuk, hogy az egyik bankszámlához legyen beállítva az "Összes ingatlanomtól" utalási útvonal, hogy ne történjen meg az, hogy a bérleti díj nincs átutalva és a Flatio számláján várakozik.