Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Bérleti szerződés A tulajdonos elfogadta a foglalási kérelmet. Hogyan írom alá a szerződést?
Kategóriák

A tulajdonos elfogadta a foglalási kérelmet. Hogyan írom alá a szerződést?

A cikket a 31. 5. 2024 oldalon frissítették.

Ebben a cikkben részletesen megtudhatja, hogyan működik a bérleti szerződés aláírása. Tekintse meg útmutatásunkat minden egyes lépésre vonatkozóan!

Amint a tulajdonos elfogadja a foglalási kérelmét és így aláírja a bérleti szerződést a saját oldaláról, 24 órája van a bérleti szerződés aláírási folyamatának befejezésére, ezzel hivatalossá téve a foglalást.

A bérleti szerződés aláírási folyamata a Flatio-n 3 részből áll, amelyeket könnyedén elvégezhet a Szerződések szekcióban a Bérleményeim webalkalmazásban. Ezek a lépések, amelyeket követnie kell:

A bérleti szerződés elolvasása és aláírása

A bérleti szerződést a bérlő és a tulajdonos köti meg az Ön által megadott időszakra a foglalási kérelem létrehozásakor. Kiemelten ajánljuk, hogy alaposan olvassa el a bérleti szerződést és ismerkedjen meg mindkét fél jogaival és kötelezettségeivel.

A bérleti szerződést ezután alá kell írni. Digitális aláírást használunk hitelesítő kóddal, így bárhol aláírhatja a szerződést. Amikor megnyomja az "SMS küldése" gombot a megfelelő lépésben, a megadott telefonszámra kapja meg a hitelesítő kódot, amelyet ezután be kell írnia a megfelelő mezőbe a Bérleményeim webalkalmazásban.

A személyi igazolványa vagy útlevele másolatának feltöltése

A bérleti szerződés aláírási folyamatának következő lépése, hogy beviszi személyi igazolványa vagy útlevele másolatát a rendszerünkbe. Ezeket a dokumentumokat a tulajdonosok számára kérjük, hogy ellenőrizhessék, hogy a bérleti szerződésbe beírt információk valósak és megegyeznek az Ön személyi igazolványával/útlevelével.

Ez az információ alapvető a hitelesítéshez:

  • a személyi igazolvány vagy útlevél száma,
  • keresztnév és vezetéknév,
  • születési dátum,
  • állandó lakcím.

A többi adatot kitakarhatja, ha szeretné.

Az első bérleti díj fizetése (a szolgáltatási díjjal együtt)

A bérleti szerződés aláírási folyamatának utolsó része az első bérleti díj és a szolgáltatási díj fizetése.

  • Az első bérleti díj fizetésével kettős garancia van - Ön garantálja a tulajdonosnak, hogy a kért időszakra kibéreli a szállást, és a tulajdonos garantálja Önnek, hogy a szállást Önnek adják ki, és nem valaki másnak abban az időben.
  • A szolgáltatási díj aztán egy egyszeri díj, amelyet a Flatio folyamatosan fejlődő szolgáltatásaiért számítanak fel, mint például a magas minőségű, ellenőrzött és teljesen berendezett bérlemények, gyors és barátságos ügyfélszolgálat, platformunk teljes felhasználóbarát jellege, és sok más.

Ezt az első bérleti díjat könnyedén kifizetheti a profilja Fizetések szekciójában, ahol több fizetési módszer közül választhat és láthatja az összes szükséges fizetési részletet. A Flatio-n elérhető különböző fizetési módokról ebben a cikkben olvashat többet.

Amint megkapjuk a teljes összeget, a bérleti szerződése érvényessé válik és a foglalása ezáltal hivatalossá válik. Az első bérleti díjat biztonságosan őrizzük a Flatio bankszámláján, amíg sikeresen be nem költözik. Csak akkor továbbítjuk a tulajdonosnak, miután tájékoztatott minket a szállás zökkenőmentes átvételéről, vagy 3 nappal a beköltözési dátuma után, amikor biztonsággal feltételezhetjük, hogy minden rendben van.

A bérleti szerződés aláírási folyamatának befejezésének elmulasztása

Ha nem fejezi be a bérleti szerződés aláírási folyamatát 24 órán belül a foglalásának elfogadása után, a tulajdonosnak joga van a teljes foglalás törlésére a bérleti szerződés szerint (lásd 6. cikk - Egyéb rendelkezések, 5. bekezdés). Csak a tulajdonoson múlik, hogy több időt ad-e a folyamat befejezésére.

Ezért, ha már tudja, hogy nem lesz képes befejezni a bérleti szerződés aláírási folyamatát a 24 órás időszakon belül, de még mindig érdekli a foglalás, javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a tulajdonossal a Bérleményeim webalkalmazás Üzenetek szekcióján keresztül és magyarázza el a helyzetét. Hiszünk abban, hogy olyan megállapodásra jutnak, ami mindkét fél számára megfelelő.

Segített ez a cikk?