Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan fényképezzük jól a kiadó lakásunkat?

2. július 2021 · 4 perc

Miért fontos, hogy jó fotókat készítsünk a kiadó lakásunkról?

Az albérlet kiadási tippek között nagyon fontos megemlíteni, hogy jó fotókat készítsünk az ingatlanról a kiadó lakás hirdetéséhez. A fotók fogják a legnagyobb benyomást tenni a bérlőkre és azok alapján nagymértékben eldöntik, hogy melyik albérletet fogják megnézni abból a célból, hogy kivegyék. Amennyiben a fotók nem jó minőségűek, nem élesek és előnytelenül mutatják be a lakást akkor hiába jó és vonzó a többi paraméter, például a lakás bérleti díja, mérete és elhelyezkedése, a lehetséges bérlők nem fogják kiválasztani a lakást azok a lakások közé amelyeket meg akarnak tekinteni. 


Hogyan rendezzük be a lakásunkat fotózás előtt?

A lakáskiadáshoz fontos a fotózás és még ezelőtt fontos átgondolni, hogy hogyan rendezzük be a lakást. Alaposan takarítsuk ki a lakást és tegyünk rendet, hogy a fotókon egy rendezett és tiszta lakás látszódjon. Ez egy nagyon a lakáskiadás hirdetési tippek közül, hiszen a bérlők leginkább a fotók alapján fogják tudni eldönteni, hogy meg akarják e nézni az ingatlant vagy sem. Figyeljünk arra is, hogy a fürdőszobáról mindenképpen készüljön fotó, mivel ez az a helység amelyik sokakat érdekel és akár döntő fontosságú is lehet, hogy milyen állapotban van a fürdőszoba.

A konyhát is olyan állapotban fényképezzük, amikor már rend van ott is és a tisztaság látszódjon a fotókon. Érdemes úgy berendezni a nappalit, hogy otthonosságot tükrözzön a fotókon, használjuk kiegészítőket, például díszpárnákat a kanapén vagy terítőket az asztalon. Elhelyezhetünk például egy szál vágott virágot is a nappaliban, egy vázában, ezzel is növelhetjük annak az esélyét, hogy a fotók alapján vonzó lesz a lakásunk a lehetséges bérlők számára és úgy döntenek, hogy szeretnék megtekinteni.


Jó fényviszonyokban fotózzunk

A lakáskiadáshoz készülő hirdetés másik nagyon fontos tippje a fotózáshoz, hogy jó fényviszonyok között készítsük el a hirdetéshez a fényképeket. A nappali órákban készítsük a fotókat, amikor a természetes fény bejut a lakásba és nem kell lámpát gyújtani a fotók elkészítéséhez vagy vakut használni. Utóbbi két esetben nem lesznek jók a fotók és kevésbé fogja vonzónak mutatni a lakást a bérlők számára. Amennyiben a lakás tájolása olyan, hogy kevesebb természetes fény jut be a lakásba, akkor válasszunk olyan napszakot a fotózáshoz, amikor a legtöbb természetes fény jut be a lakásba és a fotózás idejére például húzzuk szét a függönyöket, hogy minél több természetes napsütés jusson a lakásba. 


Mit fotózzunk, és mit hagyjunk le a képekről?

A lakás minden olyan helységét fotózzuk le amelyek napi használatban lesznek a bérlő által. A lakáskiadáshoz történő fotózás során fényképezzük le a nappalit, a szobákat, a konyhát, a fürdőszobát, az előszobát és esetleg fotózzuk le a társasházat kívülről illetve például a kilátást a lakásból, leginkább akkor, ha ez vonzóbbá teheti a lakást. A fürdőszoba és a mellékhelység fotózása nagyon fontos, mert sokan ezek alapján döntenek egy lakás kibérlése mellett. Az esetleges javításokat vagy hibákat ne fotózzuk le és ne rakjuk bele a hirdetésbe. A kevésbé használt helységeket, mint például a kamra, a gardrób szintén kihagyhatjuk a hirdetési fotók közül. 


Rakjuk el a személyes tárgyainkat

Az albérlet kiadási tippek között nagyon fontos megemlíteni, hogy amikor a lakáskiadáshoz fotózás mellett döntünk, és mi magunk készítjük el a fotókat, akkor a személyes tárgyaink, például kabát, táska, mobil telefon, kulcs, cipő ne látszódjanak a fotókon. Figyeljünk arra, hogy a fotókat olyan szögből készítsük, hogy ezek a tárgyak ne lógjanak bele illetve ne látszódjanak. A lakásról készült fotók akkor készüljenek, amikor már kiadásra kész a lakás és nincsenek benne személyes tárgyak.


Példák jól fotózott lakásokra a Flatio.hu-n

Az egyik jó példa a lakáskiadáshoz készült jó fotózásról ezen a linken érhető el:

https://www.flatio.hu/rent/apartment/budapest-2274?from=2020-12-14&to=2020-12-27

Figyeljük meg, hogy a lakásban tisztaság és rend van, természetes fény világítja meg a helységeket, amiket főleg a sarkokból fotóztak, hogy minél nagyobb teret mutassanak a fotók. Szintén figyeljük meg, hogy a hirdetéshez készítettek fotókat a társasházról és az udvarról is, ez által az érdeklődő bérlők benyomást kapnak az ingatlan környezetéről is.

Egy másik példa a Flatio.hu oldalon a lakáskiadási hirdetési tippekhez ezen a linken érhető el:

https://www.flatio.hu/rent/apartment/budapest-2901?from=2020-12-14&to=2020-12-27

Ennél a lakáskiadási hirdetésnél is látható a fotókon, hogy úgy készítették őket, hogy minél nagyobb szögben látszódjanak a terek. Az ágyak be vannak vetve és mivel ennél a lakásnál kevesebb a természetes fény, felkapcsolták a lámpákat. Ugyanakkor az is látszódik a fotókról, hogy olyan napszakban készítették, amikor jók a kinti fényviszonyok.


Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?