Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Felújítási tippek garzonlakáshoz - a tökéletes albérlet kialakításához

16. július 2021 · 2 perc

Garzonlakás előnyei, hátrányai

A lakáskiadás és albérletkiadás tippek között meg kell említsük a garzonlakás előnyeit és hátrányait. A garzonlakás előnye, hogy mindig nagyobb rá a kereslet és így könnyebben és gyorsabban kiadható akár egyedül állóknak, akár diákoknak. A fenntartási költségei általában alacsonyabbak, ez által vonzóbb albérlet lesz a bérlőknek. Hátránya a garzonlakásoknak, hogy kisebb mérete miatt a beköltözők száma jobban korlátozott, például sok diák közösen, akár hárman vagy négyen bérelnek lakásokat, hogy az egy személyre jutó bérleti díj minél alacsonyabb legyen.


Hogyan újítsuk fel a garzonlakásunkat költséghatékonyan?

A garzonlakás felújítása előtt érdemes átgondolni, hogy kinek akarjuk kiadni a lakásunkat. A legfőbb szempont természetesen az lesz, hogy hány személynek vagy például, hogy gyerekes családnak vagy háziállatot is engedünk a bérlőnek. A garzonlakás felújításánál érdemes ezeket a szempontokat is figyelembe venni, hogy a felújítás költséghatékony legyen. Számoljunk azzal, hogy a bérleti szerződés végén a lakásban tisztasági festést kell majd végezni, illetve a felújítás során figyeljünk arra, hogy a burkolatok kopása ne legyen túl gyors illetve a fenntartásuk és a karbantartásuk is költséghatékony legyen.

Például egy laminált parkettát sokkal könnyebb karbantartani és javítani mint a hagyományos lakkozott parkettát aminek az esetleges felújítása nagyobb költséggel és több munkafázissal jár, gondoljunk például a parketta csiszolással járó porra vagy a lakkozás sérülékenységére és száradási idő igényére. Másik példa a költséghatékony felújításra, hogy régebbi konyhabútor esetén, gondoljuk át, hogy lehet elégséges csak a bútor előlapjait cserélni vagy felújítani, újra mázolni vagy újra fóliázni. Az albérleti lakásfelújítás tippek között fontos még megemlíteni a fürdőszobát is, hogy olyan bútorokat válasszunk, amelyek otthonossá teszik.


Hogyan rendezzük be a garzonlakásunkat?

Az albérletkiadás tippek egy másik csoportja arról szól, hogyan rendezzük be a garzonlakásunkat. Jellemzően a garzonlakások kisebb méretére, hogy figyelni kell a jó helykihasználásra, hogy a lakás vonzó legyen a bérlőknek. A lakásfelújítás során figyeljünk arra, hogy alakítsunk ki elegendő méretű és számú tároló helyet, készítessünk akár egyedi méretű beépített bútorokat. A garzonlakás felújítása során az egyik tipp, hogy a fürdőszobában sok helyet nyerhetünk, ha például törülközőszárítós radiátort építünk be. Egy másik tipp albérletkiadás esetén, hogy a konyhában kialakíthatunk lehajtható étkező asztalt és székeket, így a kisebb helyek kihasználása hatékonyabb lesz. A garzonlakás berendezésénél további tipp, hogy használjuk kihajtható kanapét, ezzel szintén helyet tudunk nyerni. További lakáskiadási tipp, hogy a bútorok és a kiegészítők, szőnyegek, függönyök színei és minősége harmonizáljon egymással, ezzel szintén vonzóbbá tehetjük a lakást a bérlő vagy a bérlők számára. 

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?