Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hol keressünk lakást Budapesten egyetemistaként?

12. május 2021 · 3 perc

Milyen szempontok alapján válasszunk kiadó lakást egyetemistaként (elhelyezkedés, közlekedés, ár, felszereltség)?

Amikor egyetemistaként keresünk albérletet Budapesten, akkor több szempontot is érdemes átgondolni mielőtt kiválasztjuk a kiadó lakást. Az egyik legfőbb szempont a lakás elhelyezkedése lesz, hogy milyen távol van a felsőoktatási intézménytől, és hogy milyen közel esik a tömegközlekedési eszközökhöz. A lakás ára is fontos szempont, akár egyedül vagy lakótársakkal együtt bérelünk ki lakást egyetemistáknak. A lakások árainak az összehasonlításánál, vegyük figyelembe természetesen a havi bérleti díjat, de mellette fontos, hogy számoljunk a további kiadásokkal is, tehát a havi közös költséggel és a havi rezsi számlákkal is. Tisztázzuk előre, hogy a közös költségben milyen költségek vannak benne, például a vízdíj vagy a lépcsőház takarítása benne van vagy ezeket külön kell fizetni. A rezsi számlákra a leginkább az fog hatni, hogy milyen fűtés van a lakásban, villany vagy gáz, hogy mennyire korszerű a lakás, felújították e például a nyílászárókat vagy sem. A lakás felszereltsége is szempont lesz, például, hogy milyen háztartási gépek vannak a konyhában, vagy például, hogy van e mosógép a lakásban vagy nincs. 


Javasolt környékek/kerületek bemutatása egyetemistáknak

Kiadó lakások egyetemistáknak Budapesten sok helyen találhatók, a Flatio.hu oldalon is több kerületben találunk kiadó albérletet egyetemistáknak. A legnépszerűbb környékek az egyetemekhez közel eső környékek illetve az esti szórakozáshoz több lehetőséget kínáló Ráday utca, Liszt Ferenc tér környéke illetve a hetedik kerület felkapottabb utcái. Ezeken a környékeken sok étterem, kávézó, söröző és szórakozó hely is található, ezért népszerűek a diákok között. Mivel mindegyik említett környék a centrumhoz közel található, jó a tömegközlekedés, akár metróval, akár villamossal sok egyetem is hamar elérhető. Szintén népszerű kerület még Budapesten az egyetemisták között a XI. kerület, ahol főleg a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond tér környéke a legkeresettebb az egyetemisták között. Ezen a környéken szintén sok beülős hely, kávézó és söröző található. 


Pár példa egyetemistáknak való lakásra a Flatio.hu-n

Az egyik példa ilyen egyetemistáknak ajánlott lakások közül a Gárdonyi téren található 24 négyzetméteres garzonlakás.

A lakás bútorozott, van internet és légkondicionáló, jól felszerelt a konyha háztartási gépekkel és a havi bérleti díja 140 ezer forint. Egy másik példa a West End környékéről.

Biztonságos környéken ez a galériázott 29 négyzetméteres kis lakás egyetemistáknak ajánlott. A lakás bútorozott, van internet hozzáférés és kábel TV. A konyha nagyon jól felszerelt háztartási gépekkel: mikrohullámú sütő, gáz főzőlap, sütő, hűtő, fagyasztó. Az albérletben van mosógép is. A havi bérleti díj 150 ezer forint. További példa a lakások közül amiket egyetemistáknak ajánlanak Budapesten.

A Palota negyedben található 22 négyzetméteres kis lakás ideális egyetemistának egyedül. Sok egyetem pár perc sétára elérhető és a közkedvelt esti szórakozó negyedek is közel vannak. Alapfelszereltség az internet. A konyhában elektromos főzőlap, hűtő, edények a főbb felszereltségek. A fürdőszoba zuhanyzós. Amikor egyetemistáknak keresünk kiadó lakást, többnyire a kisebb méretű garzonlakások között tudunk válogatni, ahol a helykihasználás miatt, főleg zuhanyzók vannak beépítve. Ez a lakás is népszerű környéken helyezkedik el, kimondottan jó tömegközlekedési lehetőségekkel, közelben található több metró megálló is illetve számtalan villamos és busz is elérhető pár perc sétával. 


Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?