Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Lakáskiadás covid idején - tippek bérbeadóknak

10. május 2021 · 3 perc

Hogyan változtak a lakásárak a koronavírus-járvány idején?

A lakáskiadás a covid koronavírus idején jelentős átalakuláson ment keresztül, leginkább ahhoz kapcsolódóan, hogy a vírus miatt bevezetett utazási korlátozások miatt megszűnt a turizmus és a korábban a rövid távra kiadott albérletek megjelentek a hosszú távú lakáskiadási piacon, aminek a következtében, a kiadó lakások bérleti díja nagymértékben csökkent. A bérleti díjak csökkenése eltérő mértékű volt kerületenként és a különböző városokban, ugyanakkor az átlagos csökkenés 10 és 30 százalék közötti volt.


Milyen lakásokra nőtt meg a kereslet a Covid miatt?

A lakáskiadás a covid koronavírus nem csak a lakások bérleti díjának a csökkenése miatt változott, hanem azért is mert átalakult a kínálat és a kereslet. Korábban, a covid koronavírus előtti időszakban, a belvárosi kerületekben főleg rövidtávra adták ki a lakásokat a turistáknak, mivel a bevezetett korlátozások miatt megszűnt a turizmus, ezek iránt a lakások iránt megjelent a kereslet a hosszú távú lakáskiadási piacon. Azok a bérlők, akik korábban ezekben a kerületekben kerestek hosszútávra kiadó ingatlant, a covid koronavírus időszak alatt könnyebben találtak hosszútávra kiadó albérletet. A kereslet növekedése leginkább a lakások elhelyezkedése miatt alakult ki, mivel korábban a belvárosi kerületekben nehéz volt hosszútávra kiadó lakást találni. 


Hogyan tegyük biztonságossá a lakásunkat a koronavírus-járvány alatt?

A rövidtávú lakáskiadás a covid koronavírus járvány ideje alatt szinte teljesen megszűnt, főleg azokban az időszakokban, amikor teljes utazási korlátozásokat léptettek életbe. A járványnak azonban voltak és vannak olyan időszakai, amikor például utazási korlátozások nem voltak érvényben, például 2020 nyár folyamán. Ebben az időszakban volt némi turizmus és a rövidtávra kiadott lakásoknál a lakáskiadáshoz a következő tippeket gyűjtöttük össze. Mivel a rövid távú lakáskiadás jellemzője, hogy pár napra bérlik a lakást és gyakran változnak a bérlők, a fertőzésveszély miatt, fontos és elengedhetetlen a lakás minden bérlő utáni fertőtlenítése és nem csak a takarítása. A kilincsek és a villanykapcsolók fertőtlenítése illetve minden olyan felület fertőtlenítése, amit a bérlők megfoghattak a kezükkel. További tipp, hogy a lakásban helyezzünk ki kézfertőtlenítőt illetve biztosíthatunk maszkot is a bérlőknek. 


Milyen fertőtlenítést csináljunk a lakásunkkal, mielőtt kiadjuk?

A lakáskiadás tippek között fontos kiemelni azokat az általunk javasolt ötleteket, hogy a covid koronavírus alatt hogyan fertőtlenítsük a kiadó lakásunkat. Fontos, hogy a rövidtávra kiadott lakásokat minden bérlő után fertőtlenítsük, főleg, hogy a turisták a világ sokféle helyéről jöhetnek. Az albérlet kiadás tippek között az egyik legfontosabb, hogy a lakásban helyezzünk el kézfertőtlenítőt és a pár napra érkezett bérlőket kérjük meg, hogy használják a kézfertőtlenítőt minden esetben amikor belépnek a lakásba. A bérlők távozása után fertőtlenítsük azokat a felületeket, amiket megfoghattak a bérlők, például töröljük át az összes kilincset, villanykapcsolót, a konyhát és fürdőszobát. Alaposan takarítsuk ki az egész lakást és figyeljünk arra is, hogy megfelelően és alaposan szellőztessük ki a lakást, mielőtt a következő bérlő vagy bérlők megérkeznek. A koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket kísérjük folyamatosan figyelemmel, hogy a változó rendelkezésekről tudjuk értesíteni az aktuális vagy a következő bérlőket is. A távozó bérlőket kérjük meg arra, hogy abban az esetben, ha elutazásuk után kiderül, hogy elkapták a koronavírust, akkor értesítsenek minket is. 

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?