Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Megéri-e galériás lakást venni ingatlankiadás céljából?

4. augusztus 2021 · 2 perc

A galériás lakás előnyei és hátrányai

A lakáskiadás és lakásberendezés tippek között külön meg kell említeni a galériás lakás kiadását albérletnek. A lakás adottságai és elrendezése határozza meg, hogy lehet e és érdemes e galériát kialakítani benne. A legjellemzőbb, hogy a magas belmagassággal rendelkező lakásokban alakítanak ki galériát. A galéria nagy előnye, hogy hatékonyan ki lehet vele használni a teret, a sok helyet elfoglaló ágy kerülhet a galériára, így a lakás hasznos területe növelhető.

Hátrány, hogy sokan nem kedvelik a galériás lakásokat, mert a galérián nem lehet felállni, tehát nem lehet teljes mértékben használni azt a teret, csak alvásra. Egy másik hátránya a galériás lakásnak az lehet, hogy a galériára kevés természetes fény jut ezért a használhatósága nappal korlátozottabb. Amennyiben van lehetőségünk kialakítani a galériát, akkor gondoljunk erre a szempontra is. 


Galériás lakás hasznosítása lakáskiadás céljából

A galériás lakás albérletnek akkor hasznosítható a legelőnyösebben, ha a lakás alapmérete nem túl nagy és főleg, ha többen terveznek a lakásba költözni, akkor a galérián elhelyezett ágy sok helyet megspórol. A galériás lakás, mivel több férőhellyel rendelkezik, könnyebben kiadható például egyetemistáknak, mert így többen lakhatnak benne és többfelé oszlik el a bérleti díj, ezáltal vonzóbbá tehetjük a lakásunkat az albérleti piacon.

Azok az albérlők akik kimondottan alacsony bérleti díjjal keresnek kiadó lakást, előnyben részesíthetik a kis méretű galériás lakást. A rövidtávú lakás kiadás esetén, amikor többen jönnek rövidebb időszakra, a galériás lakással megnövelhető, akár a kétszeresére is a lakás befogadó képessége, ezáltal nagyobb társaságok részére vonzóbbá tehető a lakás. A lakáskiadási és a lakásberendezési tippeket érdemes figyelembe venni, mielőtt galériát alakítunk ki ilyen célból. 


Hogyan tegyük vonzóvá a galériás lakásunkat albérletkiadás céljából?

A lakásberendezési tippek galériás lakás hasznosítására albérletnek között fontos megemlíteni, hogy a galériának elég teherbírónak kell lennie ahhoz, hogy egy egyszemélyes vagy akár egy kétszemélyes ágy elférjen rajta. Amennyiben ágy van a galérián a belmagassága kevésbé számít, ugyanakkor, ha nem ágy kerül a galériára, hanem például dolgozó sarok vagy tanuló helység, akkor a belmagasságnak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy az íróasztalnál ülve kényelmesen elférjünk.

A galéria megközelítése szintén lehet vonzó vagy kevésbe vonzó. Nem javasolt például túl meredek létra vagy nehezen megközelíthető lépcső. A galéria megközelítését variálhatjuk a bútorokkal is, választhatunk olyan fellépő, lépcsőzetesen kialakított tároló bútorokat, amelyek egymás mellé rakva lépcsőt képeznek a galériára. Ez a megoldás főleg kis alapterületű lakásoknál lehet vonzó az albérlők számára, hiszen így több funkciót is adunk a bútoroknak. 


Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?