Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Mit jelent a home staging? És hogyan használjuk lakáskiadás előtt?

17. május 2021 · 3 perc

Home staging fogalma, pár példa bemutatása

A home staging az a folyamat, amikor lakáskiadás előtt olyan állapotba hozzuk a lakást és úgy rendezzük be, hogy a legjobb állapotában tudják a lehetséges bérlők megtekinteni. Például berendezhetjük a lakást egy fajta stílusban és olyan mértékben, hogy rögtön költözhető állapotban van. Különböző dekorációs elemekkel növelhetjük a lakás otthonosságát, ez által vonzó lesz a lakás a bérlőknek. A lakásberendezés tippek között említhetjük például a konyha felszerelését kiegészítő konyhagépekkel és például evőkészlettel. Sokkal otthonosabb érzést kelt egy olyan konyha ahol például szépen meg van terítve, így a bérlő könnyebben el tudja képzelni a konyha használatát. A nappaliba például elhelyezhetünk egy vázát friss vágott virágokkal, ez is egy a lakásberendezés tippek közül amivel növeljük a lakás otthonosságát. 

Hogyan tudjuk a home staginget használni a lakásunk kiadás előtt?

A home staging során a lakást úgy rendezzük be mintha már ott laknának a bérlők és a lakás kiadása előtt ennek fontos szerepe lehet abban, hogy a lakást vonzónak találják. A szépen és igényesen berendezett tiszta lakás olyan benyomást kelt a lehetséges bérlőben, hogy ott kellemes lesz lakni, könnyebben el fogja tudni képzelni, hogyan használja majd az egyes helységeket. Egy szépen díszpárnákkal kiegészített kanapé otthonosság érzetet kelt, de ugyanígy egy teljesen tiszta és például szépen összehajtogatott és színben harmonizáló törülközők elhelyezése a fürdőszobában. Lehet, hogy a kiegészítők nem a bérlő ízlésének megfelelők, de a fürdőszoba így sokkal otthonosabb benyomást fog kelteni. A lakáskiadás tippek között a home stagingre gondolhatunk úgy is, hogy a lakásba belépve olyan érzést keltünk a lehetséges bérlőben, mintha egy hotel szobába lépne be ahol minden tiszta és rendezett. Például az ágyat is beágyazhatjuk, adhatunk a hálószobába egy ajándék ágynemű huzatot, ez is nagyban emeli az otthonosság érzetét.

Tippek home stagingről (berendezés, dekorációs elemek, festés stb.)

A lakáskiadás tippek között ajánljuk, hogy használjuk a home staginget a lakás kiadása előtt, amikor megmutatjuk az albérletet az érdeklődőknek. Rendezzük be a lakást egy stílusban, hogy a bútorok és a berendezések harmonizáljanak a kiegészítőkkel, a függönyökkel és például a szőnyeggel. Használjuk dekorációs elemeket, tegyünk pár ízléses képet a falakra és kisebb használati tárgyakat, mint például tükröt az előszobába vagy például virágokat az ablakba vagy az erkélyre. A lakás kiadása előtt amennyiben lehetséges végezzünk tisztasági festést és használjunk modern színeket, akár több színt is egy helységen belül. Apróság, de például a mellékhelységben elhelyezhetünk WC papírt, a fürdőszobában pedig kisebb kiszerelésű minta sampont is vagy szappant. A konyhában a lakás megmutatása előtt elhelyezhetünk pár gyümölcsöt például, ezzel is növelve az otthonosság érzetét.

Egy másik lakberendezési tipp a lakáskiadáshoz, hogy mielőtt megmutatjuk a lakást, ügyeljünk arra is, hogy például az ablakok legyenek tiszták és a függönyök harmonizáljanak színben és anyagában is a bútorokkal. További tipp például, hogy a lakás megmutatása előtt süssünk valamilyen apró süteményt, egyrészt megkínálhatjuk az érdeklődőket, másrészt kellemes illat fogja őket fogadni a konyhában. Hasonlóan az előbbi tipphez, a home staginghez egy másik tipp, hogy készítsünk frissítőket, vizet, üdítőket a bérlőknek, így a lakás megtekintésekor meg tudjuk őket kínálni. 


Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?