Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Bérleti szerződés Felmondhatom a bérleti szerződést beköltözés előtt? (Felmondási szabályok)
Kategóriák

Felmondhatom a bérleti szerződést beköltözés előtt? (Felmondási szabályok)

A cikket a 23. 8. 2024 oldalon frissítették.

Fel kell mondania egy már érvényes bérleti szerződést? Tudja meg, hogyan teheti ezt meg, és tudjon meg mindent felmondási szabályzatunkról!

Igen, lehetséges. Ha bármilyen okból nem tud vagy nem akar beköltözni a bérelt ingatlanba a bérleti szerződés kezdetekor, választhatja a bérleti szerződés megszüntetését indoklás nélkül.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nincs felmondási időszak ezen megszüntetési típus esetén, és a megszüntetés azonnal hatályba lép, amikor a megszüntetési értesítést a bérbeadónak kézbesítik (azaz, amint a bérbeadó tudomást szerez a szerződéstől való elállásról).

Hogyan kell eljárni a megszüntetéssel

A bérlet megszüntetéséhez és így a tartózkodás teljes törléséhez az adott ingatlanban, kapcsolatba kell lépnie az ügyfélszolgálati csapatunkkal, akik benyújtják a megszüntetést. Azt is javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a bérbeadóval és magyarázza el neki a helyzetet, mielőtt megkapja a megszüntetési dokumentumot.

Miután elkészítettük a megszüntetési dokumentumot, alá kell írnia egy hitelesítő kód segítségével. Amint aláírja a megszüntetést, az hivatalos és érvényes lesz, és ezután folytatjuk a visszatérítést az alábbiakban megadott információk szerint. A visszatérítéseket általában néhány munkanapon belül kezeljük a megszüntetés véglegesítése után.

Bérleti díj visszatérítése

A bérleti díj visszatérítése a lemondási feltételek alapján történik, amelyek a foglalásra vonatkoznak. A lemondási feltételek típusa a bérbeadó beállításaitól függ a foglalási kérelem létrehozásának idején. Információt találhat az Önre vonatkozó típusról a foglalás részleteiben a Foglalások szakaszban a profiljában.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lemondási feltételek csak akkor vonatkoznak, ha Ön szünteti meg a bérletet. Ha a foglalást a bérbeadó mondja le, Ön jogosult visszakapni az összes befizetett összeget.

1. Szigorú (30 napos) lemondási feltételek

  1. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 30 nappal vagy annál több idővel kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, visszatérítjük az első teljes bérleti díjat.
  2. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 29 és 14 nap között kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, Ön jogosult a első bérleti díj felének visszatérítésére. Az első bérleti díj maradék része (50%) a bérbeadót illeti meg.
  3. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 13 napon belül kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, az első bérleti díj a bérbeadót illeti meg.

2. Közvetlen (14 napos) lemondási feltételek

  1. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 14 nappal vagy annál több idővel kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, visszatérítjük az első teljes bérleti díjat.
  2. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 13 és 7 nap között kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, Ön jogosult a első bérleti díj felének visszatérítésére. Az első bérleti díj maradék része (50%) a bérbeadót illeti meg.
  3. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 6 napon belül kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, az első bérleti díj a bérbeadót illeti meg.

3. Barátságos (7 napos) lemondási feltételek

  1. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 7 nappal vagy annál több idővel kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, visszatérítjük az első teljes bérleti díjat.
  2. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 6 nap és 48 óra között kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, Ön jogosult a első bérleti díj felének visszatérítésére. Az első bérleti díj maradék része (50%) a bérbeadót illeti meg.
  3. Ha a megszüntetési értesítést a bérbeadónak 47 órán belül kézbesítik a bérleti szerződés kezdete előtt, az első bérleti díj a bérbeadót illeti meg.
MEGJEGYZÉS: Ha már kifizette a visszajáró kauciót, amelyre a bérbeadónak jogosultsága volt a Flatio beállításai szerint, a lemondási feltételek nem vonatkoznak rá, vagyis a kauciót teljes mértékben visszatérítjük.

Szolgáltatási díj visszatérítése

A szolgáltatási díj mindig teljes mértékben visszatéríthető. A visszatérítés formája a következőktől függ:

  • Ha értesíti a Flatio ügyfélszolgálati csapatát a foglalás törlésének kérelméről ("megszüntetés a szerződés kezdetétől") 48 órán belül a bérleti szerződés érvényessé válása után, jogosult visszakapni az összes szolgáltatási díjként fizetett összeget. Ebben az esetben készpénzt küldünk a hitelkártyájára vagy bankszámlájára.
  • Ha értesíti a Flatio ügyfélszolgálati csapatát a foglalás lemondásának kérelméről ("megszüntetés a szerződés kezdetétől") több mint 48 órával a bérlet érvényessé válása után, jogosult a szolgáltatási díj visszatérítésére a szolgáltatási díj összegével megegyező utalvány formájában. Az utalványt a következő foglalására használhatja fel, és 12 hónapig érvényes.
    • Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a következő foglalás szolgáltatási díja alacsonyabb, mint az utalvány összege, új utalványt állítunk ki a maradék összegre, amely további 12 hónapig érvényes.

Ez a rendszer ismét csak akkor vonatkozik, ha Ön szünteti meg a bérletet. Ha a foglalást a bérbeadó mondja le, jogosult visszakapni a teljes szolgáltatási díjat a hitelkártyájára vagy bankszámlájára.

Hogyan lehet felhasználni az utalványt

Egyszerűen írja be az utalvány kódját a "Kedvezmény kód" mezőbe, amikor új foglalási kérelmet hoz létre.

Használhatja-e bárki más az utalványt?

Persze! Az utalványt bárki felhasználhatja, akinek megvan az utalvány kódja. Tehát az utalványt tetszés szerint használhatja például a következőkre:

  • felhasználhatja az utalványt saját maga a következő foglalásához,
  • eladhatja az utalványt egy másik személynek, vagy
  • ajándékba adhatja valakinek.

Az utalványt még a foglalás célállomása sem korlátozza.

Segített ez a cikk?