Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Bérleti szerződés Kihátrálhatok a bérleti szerződésből, ha a beköltözés után kiderül, hogy a lakás nem felel meg a leírásnak?
Kategóriák

Kihátrálhatok a bérleti szerződésből, ha a beköltözés után kiderül, hogy a lakás nem felel meg a leírásnak?

Igen. Ha a lakás nem felel meg az információknak a Flatio oldalon a foglalási kérelem elküldése a tulajdonos részére óta (a befejezéskor, a hirdetés aktuális státusza mentésre kerül az adatbázisban), Ön kihátrálhat a szerződésből a lakás fizikai átvételét követő nap 20:00 óráig. Tehát, ha például az átadás Kedden történik, Önnek joga van kihátrálni a szerződésből Szerda este 20:00 óráig hivatkozva a honlapon írtaknak nem egyezésére.

Amennyiben a honlapon szereplő adatoknak nem felel meg a lakás, Ön jogosult az első bérleti díj, a szolgáltatási díj és a foglalási díj visszatérítésére, mivel a szerződés az elejétől fogva megszűnik. 

Mit tegyek ebben az esetben?

Ha a lakás nem felel meg azoknak az információknak amik a Flatio oldalon találhatók a tulajdonosnak küldött foglalási kérelemkor, azonnal értesítse az ügyfélszolgálatot emailben ([email protected]). Írja le pontosan, hogy miben van eltérés és csatoljon igazolást (ebben az esetben, fotókat a foglalt lakásról) - az ügyfélszolgálat felveszi Önnel a kapcsolatot minél hamarabb.

A bérleti szerződésből való kihátrálás lehetősége lejár abban a pillanatban, hogy Ön visszaigazolja a probléma mentes lakás átvételt vagy a kihátrálási határidő lejártával (t.i. az átvétel napját követő 20:00 óra után).