Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Hogyan működik a Flatio? Voltak már csalók a Flatio-n? Hogyan ismerhetjük fel őket és hogyan bánjunk velük?
Kategóriák

Voltak már csalók a Flatio-n? Hogyan ismerhetjük fel őket és hogyan bánjunk velük?

Mindig a legjobbat tesszük bérlőink védelmében. Sajnos, annak ellenére, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy biztosítsuk a bérlők biztonságát, néhány egyén megpróbál visszaélni platformunkkal csalárd tevékenységek céljából. Kifejlesztettünk módszereket ezeknek a csalárd gyakorlatoknak a leküzdésére, mind a Flatio-n belül, mind kívül.

Célunk, hogy növeljük a bérlők tudatosságát ezekkel a megtévesztő gyakorlatokkal kapcsolatban, hogy senki más ne váljon hasonló csalások áldozatává, amelyek kihasználják a Flatio hitelességét a felhasználók megtévesztésére. Ha tájékozott marad és követi a www.flatio.hu-n megadott útmutatókat, jobban megvédheti magát.

Itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek biztonságosan navigálni. Ha valaha is kétségei vannak, mindig forduljon közvetlenül a Flatio-hoz, hogy ellenőrizze bármilyen kommunikáció vagy tranzakció hitelességét.

Csalók a Flatio platformon

A Flatio-n világos eljárásokat követünk a potenciális csalók azonnali felismerésére, 99%-os sikerességi aránnyal. Azonban néhány ember annyira nagy erőfeszítést tesz, hogy lehetetlen tudni az igazi szándékaikat, és megtévesztő módon Flatio bérbeadóknak adják ki magukat. Szerencsére ezek az esetek rövid életűek, és a fő ok az éber bérlőink, akik jelentik a gyanús viselkedést.

A leggyakoribb csalárd taktikák a következők:

  • Nem Flatio bérlet: A Bérbeadó arra kéri Önt, hogy írjon alá egy másik bérletet, amely nem szerepel a profilja "Szerződések" szekciójában.
    Ezek a csalók gyakran saját bérleti szerződést hoznak létre, amely nem felel meg szabályainknak. Arra kérhetik, hogy írja alá azt még a Flatio bérlet aláírása előtt vagy akár utána is. Ha ez megtörténik, ne írjon alá semmit, és jelentse ezt a viselkedést nekünk.
  • Első bérleti díj csalás: A Bérbeadó elküldi Önnek a bankszámla adatait, és arra kéri, hogy küldje el a pénzt közvetlenül neki, vagy készpénzes fizetést kér.
    Biztonsága érdekében mindig kövesse eljárásunkat, és fizessen a Flatio banki adataira, amelyek a profilja "Fizetések" szekciójában találhatók. A közvetlen fizetések nem engedélyezettek, hogy megvédjük Önt. Ez biztosítja, hogy a pénze biztonságosan tárolódik számlánkon, és csak sikeres beköltözés után kerül átutalásra a bérbeadónak.
  • A Flatio bérleten kívüli kaució kérése: A Bérbeadó arra kéri Önt, hogy fizessen kauciót, amely nem szerepel a Flatio bérleti szerződésben.
    Szabályzatunk jelentősen korlátozza a kaució fizetéseket, csak bizonyos körülmények között engedélyezve azokat. Ha a Flatio bérlete a profilja "Szerződések" szekciójában nem említi a kauciót, vagy más összeget állapít meg, mint amit a bérbeadó kért, ne fizessen semmit, és forduljon hozzánk segítségért. A hivatalos kaució fizetéseket is csak a profilja "Fizetések" szekcióján keresztül kezeljük, amely mindig összhangban van a hivatalos bérletével.

Mit tegyek, ha gyanítom, hogy egy csalóval van dolgom a Flatio-n keresztül?

Ha gyanítja, hogy egy csaló bérbeadónak adja ki magát a Flatio-n, kérjük, minél hamarabb lépjen kapcsolatba velünk, és küldjön nekünk képernyőképeket a személy üzeneteiről (vagy engedélyezze számunkra a hozzáférést az Üzenetek szekciójához, hogy megtekinthessük azokat). Ekkor gyorsan cselekedhetünk, és azonnal eltávolíthatjuk a személyt platformunkról, ha a gyanúja beigazolódik.

Csalók a Flatio platformon kívül

Szomorú, de néhány egyén megpróbálja kihasználni üzleti hírnevünket, hogy megtévessze azokat, akik szállást keresnek, hamisan használva a Flatio nevét.

Valós példa: Csaló a Facebookon keresztül működik

A Facebook népszerű hely a bérleti csalások számára. A legutóbbi csaló 2023 őszén jelent meg. Az elkövető, aki "Fransizka Oliver Theiler" néven ismert, potenciális bérlőket szólított meg a Facebookon, és a Flatio képviselőjeként adta ki magát, miközben semmi köze nincs platformunkhoz. Ez a személy nem csak azt próbálja meg, hogy embereket pénzátutalásra bírjon anélkül, hogy bármilyen szolgáltatást nyújtana, hanem hamis számlákat is küld a Flatio nevében és logójával. A csaló még odáig is elment, hogy regisztrált egy domain-t (flatio.rentals) rejtett hitelesítő adatokkal, amely szorosan utánozza hiteles weboldalunkat. A csalárd kommunikáció részletes információiért és példáiért, kérjük, tekintse meg ezt az oldalt.

Valós példa: A flatio.com-hoz hasonló megtévesztő domainek

Legyen óvatos azokkal a domainekkel, amelyek a miénkhez hasonlítanak, de nem a mi irányításunk alatt állnak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmilyen módon nem vagyunk kapcsolatban ezekkel az oldalakkal. Ilyen például a www.flatio.pro.

Hogyan ismerhetjük fel ezeket a csalásokat?

  • Mindig ellenőrizze a weboldal címének hitelességét. Egy nemrégiben történt csalásban a "flatio.rentals" domain regisztrációjára került sor, amely nem a Flatio irányítása alatt áll.
  • A csalók gyakran elrejtik hitelesítő adataikat hamis domainek regisztrálásakor. Használjon megbízható domain regisztrációs kereső eszközöket a domain regisztráció hitelességének ellenőrzésére.
  • Tekintse át a foglalási folyamatot. Ha az nem egyezik meg nyilvánosan megosztott eljárásainkkal, legyen óvatos, és ne habozzon segítségért fordulni hozzánk.
  • Nézze meg a fizetési feltételeket. A Flatio minden folyamatot és tranzakciót a saját rendszerén belül kezel. Ha valaki ragaszkodik a platformon kívüli kommunikációhoz vagy fizetésekhez, az csalás.
  • Soha nem adunk ki senkinek a Flatio nevében szerződéseket a Flatio platformon kívül. Minden bérlő egységes bérleti szerződést kap, amelyet elektronikusan ír alá közvetlenül a profiljából a hivatalos Flatio weboldalon. Ha valaki más szerződést küld Önnek, mint amit nyilvánosan megosztunk, általában közösségi médián vagy e-mailben, ne írja alá, és forduljon segítségért hozzánk.
  • A Flatio hivatalos kommunikációi csak a cégünkkel kapcsolatos e-mail címekről érkeznek (pl. "@flatio.com", "@flatio.cz", "@flatio.pt" stb. végződéssel).

Mit tegyek, ha gyanítom, hogy egy csalóval van dolgom a Flatio-n kívül?

Ha bármilyen gyanús tevékenységre bukkan, vagy kommunikációt kap valakitől, aki azt állítja, hogy a Flatio-t képviseli a platformon kívül, azonnal cselekednie szükséges.

Azt javasoljuk, hogy tegye a következőket:

  • Jelentse a Flatio-nak: Továbbítsa a gyanús e-maileket, üzeneteket és számlákat a [email protected] vagy [email protected] címre.
  • Tartsa meg a bizonyítékokat: Tartsa meg az összes e-mailt és kommunikációs nyomot. Nyomtassa ki és tárolja őket bizonyítékként.
  • Kerülje a külső fizetéseket: Soha nem kérünk fizetéseket platformunkon kívül, mivel az összes fizetési információt közvetlenül a Flatio profiljában kapja meg (a "Fizetések" menüpontban). Ha arra kérik, hogy külső módon utaljon pénzt, ne hajtsa végre a tranzakciót.
  • Legyen óvatos a harmadik felekkel: A Flatio nem működik együtt semmilyen külső szervezettel (harmadik féllel), amely pénzt kér felhasználóinktól és leendő felhasználóinktól.
  • Vegye fel a kapcsolatot a bankjával: Ha pénzt utalt át egy csalónak, beszélje meg az ügyet a bankjával, hogy megnézze, lehetséges-e a fizetések visszaszerzése.
  • Vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal: Attól függően, hogy milyen az Ön esete és melyik ország törvényei vonatkoznak rá, érdemes lehet bejelenteni az ügyet a releváns hatóságoknál és hivatalos panaszt benyújtani.
  • Jelentse a csalót a közösségi hálózatokon: Az abúzus közvetlen jelentése, vagy akár a történetének megosztása a közösségi médiában sok bérlőt megóvhat a csalástól. Ha lehetséges, bátorítjuk Önt, hogy tegye meg ezt.

Mit tesz a Flatio a külső csalók elleni küzdelemben?

Bár ezek a helyzetek a Flatio közvetlen irányításán kívül esnek, nagyon komolyan vesszük felhasználóink biztonságát és védelmét. Ezért mindig azonnali intézkedéseket hozunk:

  • Tájékoztatjuk felhasználóinkat a csalásról weboldalunkon és közösségi média platformjainkon
  • Jelentjük az visszaélést a DNS anonimizáló szolgáltatásnak
  • Jelentjük az visszaélést a Cloudflare szolgáltatásnak
  • Bűnügyi értesítést küldünk a rendőrségnek
  • Hivatalos üzenetet küldünk az érintett banknak

A Flatio elkötelezett amellett, hogy biztonságos és megbízható környezetet teremtsen minden felhasználója számára. Folyamatosan fejlesztjük biztonsági intézkedéseinket, mert az Ön biztonsága a legfontosabb számunkra.

Ne feledje, biztonságos és gondtalan bérleti élményért mindig kövesse a www.flatio.hu-n ismertetett eljárásokat. Legyen éber az online tranzakcióiban, és maradjon biztonságban a Flatio-val.