Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

5 hasznos tanács, hogy jól nézzen ki az albérleted

23. december 2020 · 4 perc

Milyen bútorokat vegyünk?

Az albérlet kiadási tippek mostani része arról szól, hogyan nézzen ki úgy az albérlet, hogy vonzó legyen a bérlők számára. Amikor bútorozottan akarjuk kiadni a lakást, nagyon fontos figyelni az albérlet berendezésére, és hogy milyen bútorokat veszünk. Gondoljuk át a lakás adottságait és a méretének megfelelő bútorokkal rendezzük be. Olyan bútorokat válasszunk, amelyek minden alap szükségletet kiszolgálnak, legyen ágy vagy kihúzható kanapé alvás céljára, tároló szekrények a ruháknak és egyéb használati eszközöknek, étkezőasztal székekkel, mint a leg alapvetőbb bútorok.

A lakás elrendezésétől függően, például, hogy külön van a konyha vagy egyben van a nappalival, a konyha bútorai és az étkezőasztal harmonizáljon egymással. A bútorok ne csak méreteikben, hanem színükben is harmonizáljanak egymással és a kiegészítőkkel, mint például a függönyök, a szőnyegek és a dekorációk. Kisebb lakás esetén, a hatékony helykihasználás miatt és hogy ez által vonzó legyen a lakás a bérlők számára, készíttethetünk egyedi méretű beépített bútorokat is. A bútorok elsősorban praktikusak legyenek és jól használhatóak. 

Tippek, hogyan rendezzük be a lakást praktikusan

Az albérlet berendezése nagyban függ attól, hogy milyen adottságai vannak a lakásnak, mekkora a mérete, milyen a helységek elrendezése és, hogy hány helység található az ingatlanban. A lakáskiadási tippek fontos része, hogy a lakást praktikusan rendezzük be, tehát úgy, hogy mindegyik helységnek a funkciójának megfelelően legyen berendezve, a hálószobában kényelmes ágy, a nappaliban kényelmes kanapé, a konyhában praktikusan elhelyezett konyhagépek és étkezési lehetőség legyen kialakítva.

Olyan bútorokkal rendezzük be a lakást, amelyek méretben passzolnak a lakás méreteihez. A helységeket ne zsúfoljuk túl bútorokkal, a lakás méretétől függően eldönthető, hogy hány bérlőnek lesz kiadva, számoljunk úgy a bútorokkal és a tárolókkal. 

Tanácsok a színek használatához

Az albérlet berendezésnél egy másik nagyon fontos szempont, hogy a lakásban a színeket úgy válasszuk meg, hogy összességében az otthonosság érzetét keltse a bérlőkben, használjunk bátran modern színeket és vegyük figyelembe a lakás tájolását, hogy mennyi természetes fény jut az albérletbe.

A lakáskiadási tippek között kiemeljük, hogy a sötét színek szűkítik a teret, tehát, főleg, kisméretű lakásoknál, figyeljünk arra, hogy világos színeket használjunk, például fehéret vagy a bézs világosabb árnyalatait. Manapság nagyon népszerű és bármelyik lakást vonzóbbá tesz, ha egy helységen belül, az egyik fal más színű. Olyan színeket válasszunk egy helységen belül amelyek harmonizálnak egymással illetve gondoljuk át azt is, hogy milyen színűek a bútorok és a kiegészítők, a függönyök és a szőnyegek. A lakás egy részét kiemelhetjük élénkebb színekkel, ez is modern benyomást fog tenni a bérlőkre, például egy tartóoszlop vagy egy különálló beugró vagy falba épített könyvespolc lehet eltérő színnel festve.

Amennyiben van a lakásnak vagy a nappalinak egy központi része, ott is használhatunk más színeket, hogy a figyelmet odatereljük. További albérlet berendezési tipp, hogy ha a nappali és a konyha egyben van, akkor a két helység részt elkülöníthetjük más színek használatával is. Ez által a két különböző funkciójú tér jobban elkülönül és egyedi hangulatot adhat a lakásnak. A fürdőszobában és a mellékhelységben a leghagyományosabb a fehér szín használata, ugyanakkor a természetes fény hiányában is használhatunk modern és élénk színeket ezekben a helységekben is. 

Tippek dekorációhoz

Az albérlet kiadási tippek között meg kell említenünk a dekorációk használatát is. Főleg ha bútorozottan adjuk ki a lakást, akkor érdemes arra is figyelni, hogy a lakás berendezését egészítsük ki kisebb kiegészítő dekorációs elemekkel. Például helyezzünk el egy vázát a nappaliban. Amikor a bérlők megnézik a lakást, tegyünk például friss vágott virágot a lakásba. További tippek a dekorációs elemekre, hogy például helyezzünk el képeket a falakra, vagy például tükröt az előszobába. Az ablakpárkányokra vagy amennyiben van erkély a lakáshoz, akkor az erkélyre is elhelyezhetünk pár ültetett virágot.

Előfordulhat, hogy az általunk kiválasztott dekorációs elemek nem felelnek meg a bérlők ízlésének, ugyanakkor, amikor megtekintik a lakást, akkor az albérlet sokkal otthonosabbnak fog tűnni és természetesen a bérlő a saját ízlése szerint lecserélheti a dekorációs elemeket a lakásban. A dekorációhoz tartozik továbbá a függönyök jó megválasztása, hogy elegendő természetes fény jusson a lakásba illetve a sötétítő függöny megfelelően takarjon az esti órákban. A konyhában és a fürdőszobában is használhatunk dekorációs elemeket, főleg amikor a lakáskiadás folyamatban van és a bérlők először tekintik meg a lakást, mivel ezekkel a kiegészítőkkel nagyban növeljük annak az esélyét, hogy a lakást vonzónak fogják találni a lehetséges jövőbeni bérlők.  

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?