Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan adjunk ki lakást Digitális Nomádoknak?

29. október 2021 · 3 perc
A digitális nomádok az albérlők között egy külön albérlő típust alkotnak, ők azok a szakemberek, akik a munkájuknál fogva bárhonnan dolgozhatnak, a világon ahol van internet elérhetőség és a munkájuk nem köti őket egy adott városhoz vagy irodához. Jellemzően ők olyan fiatal vagy középkorú munkavállalók, akik online dolgoznak vagy mindig különböző munkákon és projekteken vagy olyan ügyfeleik és munkaadóik vannak, akiknek a feladatokat online el tudják végezni. A digitális nomádok jellemzően körülbelül 1-12 hónap közötti időszakot töltenek egy adott városban és a munkájuk során folyamatosan utaznak egyik helyszínről a másikra és mivel a munkájuk nem helyhez kötött addig maradnak egy városban, amíg kedvük van, vagy amíg meglátogatják a környéket. Ez lehet pár hét vagy egy hónap vagy akár több hónap is. Vannak köztük olyanok, akik Európában utaznak és dolgoznak, de olyanok is, akik világutazók és akár más kontinensről végzik a munkájukat.

Ha digitális nomádoknak szeretnénk kiadni lakást, akkor az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe javasolt venni, hogy a digitális nomádok jellemzően az előbb említett középtávra keresnek kiadó lakást. Tehát, ha hosszútávra keresünk albérlőt, több mint egy évre, akkor nem a digitális nomádok lesznek a fő célcsoportunk. Egy másik fontos szempont, hogy a digitális nomádok, mivel utazók, jellemzően olyan lakásokat vesznek ki, amik közel találhatók a város központjához, hogy az utazásuk során minél többet megismerhessenek az adott város látnivalóiból. Mivel a munkájukat interneten keresztül végzik, számukra kiemelten fontos, hogy a kibérelt lakásban gyors és megbízható internet kapcsolat legyen. Az ő részükről ez lesz az első számú paraméter, amit keresnek egy kiadó lakásban. Szintén fontos tényező, ha digitális nomádoknak akarunk kiadni, hogy ők bútorozott lakást fognak keresni, pár hónapos tartózkodásoknál nem életszerű, hogy ők bútorozzák be az albérletet. Éppen ezért az alapvetően elvárt felszereltség mellett, mint például az ágy, a ruhásszekrény, fontos, hogy legyen munkához alkalmas íróasztal is az albérletben.

Egy másik ilyen, ehhez kapcsolódó tényező, hogy mivel az online munka gyakran jár online értekezletekkel, hogy a lakás és a környéke viszonylag csendes helyen legyen. A lakáskiadási platformok egyre inkább specializálódnak, például aki hosszútávra akar kiadni az más platformot fog használni, mint aki kimondottan rövidtávra ad ki lakást vagy szállást turistáknak. A középtávú lakáskiadás még nem annyira elterjedt, ugyanakkor egyre népszerűbb, főleg felismerve azt az albérlői réteg igényt, hogy sokan csak pár hónapra keresnek szállást egy adott városban, mert például a munkaadójuk egy projekt munka elvégzésére kéri őket az adott országban található leányvállalatnál vagy egyetemistaként egy másik egyetemen töltenek egy szemesztert vagy digitális nomádok, akik bárhonnan dolgozhatnak és csak pár hónapot töltenek egy helyen.

A Flatio egy kimondottan középtávú lakáskiadásra specializálódott szolgáltató, ahol csak olyan lakások hirdetései találhatók, amelyeket 1-12 hónap közötti időszakra akarnak kiadni a tulajdonosok. Éppen ezért ez a hirdetési platform nagyon és egyre inkább népszerű a digitális nomádok között is. Mivel sok európai nagyvárosból megtalálhatók középtávra kiadó lakások az oldalon, a digitális nomádoknak nagyban megkönnyíti a következő szálláshelyük megtalálását és lefoglalását, főleg úgy, hogy visszatérő bérlőként, jó referenciáik vannak az előző kiadó ingatlan tulajdonosoktól, amik elérhetők róluk bármelyik következő kiadónak. Ha kimondottan digitális nomádoknak szeretné kiadni a lakását középtávra, akkor javasoljuk, hogy próbálja ki a Flatio oldalát.

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?