Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan adjunk ki lakást gyorsan Magyarországon?

22. október 2021 · 3 perc
A lakáskiadás sikerességéhez érdemes átgondolni az alábbi tényezőket, annak érdekében, hogy a lakásunkat gyorsan ki tudjuk adni és, hogy az érdeklődők vonzónak találják az albérletet. Amennyiben úgy döntünk, hogy saját magunk hirdetjük és adjuk ki a lakást és nem veszünk igénybe ingatlanközvetítőt, akkor a legfontosabb, hogy a lakás állapota legyen megfelelő és használható. A kisebb javításokat és felújításokat lehetőség szerint végezzük el még a hirdetéshez készülő fotók előtt. Gyakorlati tipp, hogy a fotózás előtt, takarítsuk ki az ingatlant és amennyiben bútorozott, akkor legyen rendezett és kellemes benyomást keltsen mind a fotókon, mind a személyes megtekintéskor. A fotókat úgy készítsük, hogy lehetőleg, minél nagyobb teret foglaljanak magukba, például a szobák sarkából. Lehetőség szerint nappal, jó fényviszonyok között készítsük el a fényképeket a lakás összes helységéről, a nappaliról, a konyháról, a hálószobáról és a fürdőszobáról.

Pár fotót készíthetünk az ingatlanról kívülről is illetve a környékről is feltölthetünk pár fotót a hirdetéshez. A lakásról készült fotók nagyrészt eldöntik, hogy az érdeklődők rákattintanak a hirdetés részleteire vagy sem. Ha nem vagyunk elégedettek a fotókkal, kérjünk meg egy profi fotóst, aki elkészíti a legjobb minőségű fotókat a lakásunkról. A fotók mellett szintén fontos, hogy töltsünk fel alaprajzot a lakásról, hogy a lehetséges bérlők lássák a lakás elrendezését és fekvését. A minőségi fotók és az alaprajz után, készítsük el az ingatlan leírását. Ebben a részben leírható részletesen a lakás elrendezése, berendezései és adottságai. Érdemes továbbá a környékről is megadni egy rövid leírást, mi található a környéken (pl. élelmiszerbolt, park, sportolási lehetőség, iskola, óvoda, egyetem) illetve milyen a tömegközlekedés, milyen járatok érhetők el és hány percnyi sétával. Bármilyen egyedi adatot is érdemes megemlíteni a leírásban, például, hogy használható e a társasház kertje, megengedett e háziállatok tartása vagy például, hogy milyen parkolási lehetőségek vannak a környéken, kell e fizetni az utcában a parkolásért vagy van lehetőség beállni zárt udvarra.

Annak érdekében, hogy gyorsan találjunk albérlőt, a fentieken túl, szintén, fontos, hogy milyen áron kínáljuk az albérletet. Ehhez érdemes összehasonlítani más hasonló méretű kiadó lakások hirdetéseit az adott környéken illetve érdeklődni, hogy a szomszédságban milyen áron adnak ki hasonló lakásokat. Minél inkább megfelel a megadott bérleti díj a környéken kiadott lakások bérleti díjának, annál valószínűbb, hogy hamar lesz több érdeklődő a lakás iránt. Ha jók a fotók és a hirdetésből látjuk, hogy többen is megtekintették a hirdetést, de nem érdeklődtek pár héten belül, akkor nagy valószínűséggel, túl magas bérleti díjat adtunk meg. A bérleti díj megadásakor, szintén fontos már a hirdetésben jelezni és részletesen leírni, hogy milyen esetleges további költségei vannak az albérletnek, például, a havi közös költség mértéke és, hogy mit tartalmaz a közös költség.

További, ilyen esetleges költség lehet még a parkolási díj, amennyiben a társasháznak van belső udvara. Előfordulhat, hogy a közös költség nem tartalmaz olyan díjat, amit viszont szintén havonta szükséges majd fizetnie a leendő bérlőnek, például, a társasház közös tereinek a takarítási díja. Amennyiben nem áll módunkban elkészíteni a hirdetést, a gyors lakáskiadáshoz a másik lehetőség, hogy megbízunk egy erre specializálódott szolgáltatót és rábízzuk a folyamatot az ingatlanközvetítőre. A gyakorlatban, az ingatlanközvetítőknek már vannak albérletet kereső ügyfelei és ezért hamar tudhat érdeklődőket vinni a lakásba. A közvetítőt általában sikerdíjjal dolgoznak és a leggyakoribb, hogy a díjuk egy havi bérleti díjnak felel meg.

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?