Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan hirdessen a legjobban, hogy gyorsan foglalásokat kapjon?

25. november 2021 · 3 perc
Lakáskiadás esetén gyakran a legfontosabb szempont, hogy szeretnénk hamar kiadni a lakást, hogy minél hamarabb bevételt termeljen illetve, amikor középtávra adjuk ki a lakást, akkor az is cél, hogy a bérlők váltása között minél kevesebb idő teljen el. Annak érdekében, hogy hamar legyen érdeklődőnk és bérlőnk illetve, hogy folyamatosan legyen érdeklődés a lakás iránt, nagyon fontos, hogy hogyan készítjük el a lakás hirdetését és, hogy hogyan kezeljük a hirdetést. Az első legfontosabb javaslat, hogy a hirdetésben megadott adatok teljes mértékben feleljenek meg a valóságnak. A lakás paraméterei és méretei legyenek pontosak és minden adat a kiadó albérletről legyen naprakész.

Ez vonatkozik a lakás jellemzőire, berendezésére és a környékről szóló információkra is. Az első dolog amit az érdeklődők megnéznek egy hirdetésben azok a fotók, ha ezek nem fogják meg az érdeklődést, akkor a lehetséges bérlők gyakran el sem olvassák a hirdetés többi részét. Ezért fontos, hogy jó fotókat készítsünk a lakásról, jó minőségű, nagy felbontású fotókat a lakás tiszta és rendezett állapotában, lehetőleg nappali fénynél és a lakás minden helységéről. Ha mi készítjük a fotókat, ajánlott, a helységek sarkából készíteni a fotókat, így minél több fog látszódni az adott helységből.

A fotók mellett fontos, hogy legyen a hirdetésben alaprajz a lakásról, így az érdeklődők látják a helységek elosztását, hogy milyen tájolású, mekkora ablakok vannak, mennyire napfényes. Ezek után a legfontosabb része a hirdetésnek az ingatlan leírása. Itt érdemes röviden leírni a lakás helységeit, az elosztását, a felszereltséget, a háztartási gépeket illetve kitérni a társasházra és a lakás környékére, hogy mi található a környéken és hány percnyi sétára (például élelmiszerbolt, posta, orvosi rendelő, park, játszótér, iskola, óvoda, egyetem, piac). Szintén a leírásban érdemes megemlíteni, hogy milyen tömegközlekedési eszközök érhetők el a közelben és hogy a megállók milyen messzi vannak a lakástól.

Ha a fentieken túl vagyunk és a hirdetés felkeltette az érdeklődést, akkor a gyors kiadás következő fő kritériuma, a lakás bérleti díja és az esetleges egyéb költségek, mint például a közös költség vagy a rezsi költségek. A bérleti díjat érdemes úgy meghatározni, hogy összehasonlítjuk más kiadó ingatlanok áraival és azokhoz képest, egy hasonló bérleti árat határozunk meg. Amennyiben jók a fotók és jó a leírás és főleg, látjuk a hirdetés adataiból, hogy többen is megnézik, de nem hívnak fel, akkor nagy valószínűséggel a megadott bérleti díj nem reális.

Az érdeklődők több hirdetést is megnéznek, és számukra rögtön feltűnik, ha egy adott ingatlan bérleti díja túl van árazva és ezért nem is fognak érdeklődni. A többi költséget érdemes részletesen megadni illetve vannak, olyan hirdetési oldalak ahol mindezeket a költségeket a bérleti díjba beépítve találjuk meg, tehát a lehetséges érdeklődők csak egy díjat látnak. Ilyen oldal például a Flatio, amely középtávú lakáskiadásra specializálódott szolgáltató és ahol nagy valószínűséggel találunk folyamatosan érdeklődőket egy és tizenkét hónap közötti kiadó szállásra.

Az oldalon arra is van lehetőség, hogy a lehető legjobb hirdetést készítsük el a lakásunkról, hogy professzionális fotós készíti el a lakásról a fotókat, továbbá 360 fokos virtuális túra elkészítésére is van lehetőség. Ez a funkció nagyon sok érdeklődő esetén nagyban megkönnyíti a lakás elképzelését és valódi érdeklődést eredményez.

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?