Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan tegyük állatbaráttá az albérletünket?

23. június 2021 · 2 perc

Mitől lesz állatbarát egy albérlet?

A lakáskiadás és lakásberendezés tippek között külön figyelmet érdemel az az eset amikor a lakásunkat úgy adjuk ki, hogy elfogadható számunkra és megengedjük a bérlőnek vagy a bérlőknek, hogy háziállatot is hozzanak magukkal. Amikor meghirdetjük a lakásunkat albérletnek akkor a hirdető oldalon meg lehet jelölni, hogy a lakáskiadás háziállattal is megengedett.

Természetesen, nagy különbség van aközött, hogy például macskát engedünk vagy kutyát vagy esetleg mindkettőt. A leginkább jellemző, hogy a bérlők ezt a két háziállatot tartják és nyilván a többi szokásos és hétköznapi háziállat, mint például a teknős, halak vagy nyúl, kevesebb kockázattal jár a lakás állapotára nézve. Mind a macskáknál és a kutyáknál a két fő szempont az lesz, hogy mennyire oldja meg a bérlő a szobatisztaságot, ebben az esetben elsősorban a lakás burkolatai, azon belül is leginkább a meleg burkolatai sérülhetnek.

A macskáknál külön figyelmet érdemes az a helyzet amikor bútorozottan adjuk ki a lakást, és a macskák esetlegesen a körmük rendszeres élesítéséhez a bútorainkat használják. Ezeket a kérdéseket érdemes tisztázni a bérlővel a lakás kiadása előtt. 


Milyen bútorokat vegyünk?

Abban az esetben, ha megengedjük, hogy az albérlet kutyával vagy macskával is kivehető, a lakáskiadás tippek között fontos megemlíteni, hogy olyan bútorokat válasszunk, amelyek kevésbé tudnak sérülni vagy a sérülés könnyebben javítható. Ez alatt azt értjük, hogy nyilván költség igényesebb egy esetlegesen sérülő bőr kanapét javítani vagy kicserélni, mint egy hagyományos kanapét.

A lakásberendezési tippek között kiemeljük azt a szempontot is, hogy érdeklődjünk utána a bérlőnél, hogy például a kutyája hány éves, hiszen egy fiatalabb kutyára inkább jellemző, hogy szétrág vagy megrág bútorokat. 


Hogyan tisztítsuk a lakásunkat, ha háziállatot tart az albérlőnk?

Alapvetően azt javasoljuk, hogy amennyiben megengedjük a lakáskiadást háziállattal, akkor előre, már az albérleti szerződés aláírásakor tisztázzuk a bérlővel vagy a bérlőkkel, hogy a háziállattartással járó további takarítási felelősség őt vagy őket terheli. Gondoljunk például arra az esetre, hogy az albérlet kutyával lakott és például télen egy hosszabb séta után a kutya a lábán beviszi a koszt a lakásba és esetleg szőnyegpadlóval burkolt a lakásunk nappalija vagy bútorozottan adtunk ki a lakást és a mi szőnyegünk koszolódik és használódik ilyen esetekben.

A lakásberendezési tippek között az egyik legpraktikusabb, hogy ha az albérlet kutyával is bérelhető, akkor a burkolatokat úgy válasszuk ki, hogy azokat kevésbé károsodhassanak, és ez által alacsonyabb legyen a lakás fenntartási és felújítási költsége az albérleti szerződés lejárta után. A megfelelő takarítást érdemes rendszeresen ellenőrizni is. 


Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?