Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Mennyiért lehet egyetemistáknak való lakást bérelni Budapesten 2021-ben?

21. június 2021 · 2 perc

Milyen szempontok alapján válasszunk kiadó lakást egyetemistaként

A Flatio.hu oldalon több albérlet is elérhető egyetemistáknak Budapesten. A keresési feltételek között a részletes szűrőben megadható, hogy egyetemistáknak keresünk lakásokat Budapesten. Attól függően, hogy egyedül vagy lakótársakkal együtt keresünk kiadó lakást egyetemistaként, a fő szempont a lakás mérete lesz. Egyedül jellemzően 30 és 40 négyzetméter közötti lakásokat bérelnek egyetemisták, míg ketten körülbelül 50 négyzetméteres lakásokat, jellemzően olyan lakást, ahol van külön bejáratú szoba.

Amennyiben többen bérelnek lakást akkor már 60 négyzetmétertől, találhatók lakások ahol akár több külön bejáratú szoba is kialakításra került. A lakás mérete mellett a másik szempont az ár szokott lenni, jellemzően minél távolabb van az albérlet egy egyetemtől vagy külső kerületben van, annál kedvezőbb lesz az ára. Ezzel összefügg a harmadik leggyakoribb szempont, ami alapján egyetemistaként lakást választanak, hogy hol helyezkedik el Budapesten. 


Egyetemistáknak való lakásárak alakulása Budapesten 2020-ban

2020-ban a kiadó lakásárak csökkentek, mivel a koronavírus miatt bevezetett utazási korlátozások miatt, a korábban rövidtávra kiadott lakások megjelentek a hosszú távú lakáskiadási piacon. Az albérlet árak egyetemistáknak is átlagosan 10 és 30 százalék között csökkentek, attól függően, hogy melyik kerületben helyezkednek el a lakások.

Az árak csökkenése mellett, egyetemistáknak javasoljuk összehasonlítani a különböző kiadó lakások teljes havi költségét, tehát a bérleti díj mellett, tisztázzuk azt is, hogy mennyi a közös költség és hogy mi tartozik bele, továbbá, hogy körülbelül mekkora havi rezsivel kell számolni a különböző évszakokban. Az összes költség összehasonlításával fogjuk tudni, megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot, amikor albérletet keresünk Budapesten egyetemistáknak. 


Pár példa a Flatio.hu-n

A Flatio.hu oldalon, ahogy fentebb már említettük, külön lehet keresni az egyetemistáknak szóló ajánlatok között. Ezeket a lakásokat egyetemistáknak Budapesten könnyű listázni az oldalon, elég a szűrési feltételek között kiválasztani vagy az Egyén vagy az Erasmus menü pontot. Pár példa a hirdetések közül, amik egyetemistáknak szólnak:

https://www.flatio.hu/rent/apartment/budapest-5045?from=2021-03-01&to=2021-04-30

Ez egy 24 négyzetméteres lakás 15 perc sétára a centrumtól. Bútorozott és van internet. A konyha is elég jól felszerelt: mikrohullámú sütő, hűtő, edények. A lakásban van mosógép is. Az egy fő számára ideális, ugyanakkor két fő számára is még megfelelő méretű lakás havi bérleti díja 125 ezer forint.

Egy másik példa az egyetemistáknak szóló lakások hirdetései közül Budapesten:

https://www.flatio.hu/rent/apartment/budapest-22332?from=2021-03-01&to=2021-04-30

37 négyzetméteres lakás a Vajdahunyad utcában, a Corvin negyedben. Több egyetem közelsége miatt is kedvelt környék az egyetemisták között. A lakás bútorozott, alapfelszereltség az internet és a TV, van mosógép és a konyha is jól felszerelt háztartási gépekkel. A havi bérleti díj 130 ezer forint. 


Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?