Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Hogyan újíts fel a lakásodat, hogy jobb áron tudd kiadni?

17. március 2021 · 4 perc

Milyen lakásokat keresnek az albérlők rövidtávra és hosszútávra?

A lakáskiadási tippek ezen része arról szól, hogy milyen lakásokat keresnek rövidtávra és hosszútávra. Rövidtávra jellemzően turisták bérelnek lakásokat pár napra amikor várost látogatnak, a legjellemzőbb, hogy ilyenkor a belvároshoz és a látnivalókhoz közel eső lakásokat keresnek, tehát ezeknél a lakásoknál az elhelyezkedés lesz a fő szempont. Amikor hosszútávra keresnek kiadó lakást, akkor több szempont alapján fognak dönteni a bérlők, a legfontosabb tényezők a lakás állapota, felszereltsége, elrendezése lesznek a bérlők számára. 


Hogyan tegyük otthonossá a lakásunkat?

Az albérlet kiadási tippek között fontos megemlíteni, hogyan tegyük otthonossá a lakást mielőtt megmutatnánk a bérlőknek. Amennyiben bútorozottan adjuk ki a lakást akkor törekedjünk az egységes stílusra, a bútorok méretei illeszkedjenek a lakás méretéhez, színükben legyenek egységesek a kiegészítőkkel amik nagyban növelik egy lakás otthonosságát. Például helyezzünk díszpárnákat a kanapéra a nappaliban, képeket a falakra, igényes függönyöket az ablakokra, pár virágot az ablakpárkányokra vagy az erkélyre. Válasszunk megfelelő méretű és a bútorokhoz színben harmonizáló szőnyegeket. 


Közös tér kialakítása

Főleg a rövidtávra kiadott lakásoknál jellemző, hogy nagyobb baráti társaságok együtt utaznak és látogatnak meg egy egy várost pár napra vagy egy hétvégére. Ilyenkor a lakást főleg ott alvásra használják, ugyanakkor fontos szempont lehet, hogy a lakásban legyen közös tér a bérlő társaság számára. Helyezzünk el akár több kanapét is a nappaliba vagy egy nagyobb étkezőasztalt a konyhába vagy az étkezőbe, attól függően, hogy mekkora a lakás és hol a legalkalmasabb a közös tér kialakítása. Ha esetleg az előszoba vagy a közlekedő mérete megengedi, akkor ott is kialakíthatjuk a közös teret.

 

Konyha felújítása

A lakás felújítási tippek között külön figyelmet érdemel a konyha felújítása. A konyha méretétől függően, figyeljünk arra, hogy minden alapvető funkciót be tudjon tölteni, kényelmesen elérhető mosogatótálca vagy mosogatógép, elegendő munkafelület és korszerű háztartási gépek jellemzik a modern konyhát. A háztartási gépek kiválasztásánál törekedjünk a legjobb energia besorolásra, hogy a havi rezsi minél alacsonyabb legyen a bérlők számára. A konyhabútor felújításánál gondoljuk át, hogy mennyire használt a bútor, előfordulhat, hogy elégséges csak a bútorok előlapjait cserélni vagy csak újra mázolni vagy fóliázni, ez által költséghatékonyabban újíthatjuk fel a konyhát. Amennyiben nincs külön kamra a konyhához, úgy válasszuk meg a konyhabútorokat, vagy olyan egyedi konyhabútort készíttessünk, amelyben lesz elegendő tároló hely.


Fürdőszoba felújítása

Az albérlet kiadási tippek között fontos megemlíteni a fürdőszoba felújítására vonatkozó tippeket is. A lakás méretétől és a fürdőszoba elosztásától függően, gondoljuk át, elsősorban, hogy elfér e egy kád vagy sem. Manapság már sokszor fontosabb, illetve elegendő, ha csak zuhanyzó van a fürdőszobában. A zuhanyzó lehet épített vagy beépített zuhanykabin, utóbbi esetében, amennyiben van rá lehetőségünk, egy hidromasszázs zuhanykabin beépítése nagyban emelheti az albérlet vonzóságán. A fürdőszobával kapcsolatban fontos, hogy megfelelő méretű mosógép elhelyezésére legyen, elegendő hely illetve a felújításnál figyeljünk például arra, hogy a mosógép vízlevezető kiállása megfelelően legyen bekötve a lefolyóba, továbbá, arra is, hogy például a meleg víz bojler kondenzációs vízelvezetése is be legyen kötve a lefolyóba.


Mit csináljuk meg magunk és milyen feladatra hívjunk szakembert?

A lakás felújítási tippek között külön kitérünk azokra a munkákra, amiket mi magunk is elvégezhetünk, főleg, ha költséghatékonyan szeretnénk felújítani az albérletet. A lakás méretétől függően illetve a rendelkezésre álló időtől függően, a kisebb burkolat és festésjavításokat elvégezhetjük mi magunk is. Nagyobb felújítás esetén, például burkolat csere vagy az egész lakás újra festése esetén érdemes szakembereket hívni. A szaktudást igénylő felújításoknál, például vízszerelés, villanyszerelés vagy fűtésszerelés esetén is ajánlott a megfelelő szakembereket hívni. Figyeljünk arra, hogy a megfelelő szakember megtalálása és főleg elérhetősége több időt vehet igénybe manapság. 


Milyen színűre fessük a lakásunkat?

Az albérlet kiadás tippek között külön kiemeljük a lakásfelújítás során, hogy érdemes átgondolni a lakás színét és megfontolni, hogy például az egész lakás egy színnel legyen kifestve vagy a különböző helységek más színűek legyenek. Általánosságban javasolható, hogy a nem túl élénk, hagyományosabb színek több lehetséges bérlőnek fognak tetszeni, ez által növeljük annak az esélyét, hogy a lakást hamarabb kiveszik. A színek megválasztásánál vegyük figyelembe azt is, hogy mennyi természetes fény jut a lakásba illetve általános szempont, hogy a sötétebb színek szűkítik a teret, tehát, főleg kisebb méretű lakásoknál inkább világosabb színeket válasszunk. Manapság szintén gyakori, hogy egy helységen belül, az egyik falat más színűre festik, így a lakás modernebb benyomást fog kelteni. 

Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?