Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként

Tippek öt legjobb háztartási gép választásához, amivel vonzóvá tudjuk tenni kiadó lakásunkat

21. május 2021 · 2 perc

Milyen háztartási gépeket válasszunk a kiadó lakásunkba?

A lakásunk kiadásakor mérlegelni javasolt, hogy milyen háztartási gépekkel szereljük fel az ingatlant. A lakáskiadási tippek előtt, fontos megkülönböztetni azokat a háztartási gépeket amik jellemzően az alapfelszereltséghez tartoznak, ilyen például a hűtő, a főzési és sütési lehetőség. A lakás adottságai sok mindent meghatároznak, például ha nincs bevezetve a gáz, akkor a főzőlap és a sütő elektromos lesz. A konyha mérete illetve a konyhapult mérete befolyásolja, hogy mekkora főzőlap fér el.

Érdemes úgy választanunk háztartási gépeket, hogy energiafelhasználásuk kedvező legyen, így mivel például, kevesebb áramot fogyasztanak, a rezsi számla is alacsonyabb lesz, ezzel vonzóbbá tehetjük a kiadó lakásunkat. Míg a konyhai gépek jellemzően az alapfelszereltséghez tartoznak, a másik fontos kérdés a mosógép kérdése. Ritkább eset, hogy az albérlő saját mosógépet hoz, ugyanakkor előfordul, ezért érdemes arra is gondolni, hogy a már ott lévő mosógépet hol lehet addig tárolni. A harmadik legtöbbször igényelt háztartási gép a porszívó. Érdemes olyan változatot választani, amivel a lakás könnyen és hatékonyan takarítható és rendelkezik az adott burkolatok tisztításához szükséges kiegészítőkkel. Egyéb háztartási gépek megvétele előtt javasolt egyeztetni az albérlő igényeit, például használ e mosogatógépet vagy igényt tart e például légkondicionáló gépre. 

Pár jó példa felsorolása

A lakáskiadás és lakásberendezés tippek között fontos megemlíteni, hogy a háztartási gépeket úgy érdemes kiválasztani, hogy azok vonzóbbá tegyék a kiadó lakásunkat. Az albérlőknek különböző igényeik lehetnek, de egy közepes méretű kombinált hűtőszekrény, amelyiknek van fagyasztó része is biztos, hogy minden albérletben szükséges lehet. Előfordul, hogy nem minden albérlő igényli a sütőt mert elég egy főzőlap vagy egy mikró hullámú sütő. Amennyiben még nincs felszerelve a lakás, érdemes egyeztetni az albérlővel.

Másik lakásberendezési tipp, hogy vegyük figyelembe a rendelkezésre álló tárolási lehetőségeket, például, hogy a kiválasztott porszívó mekkora helyet foglal. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy hányan fognak a lakásban lakni illetve, hogy vannak e gyerekek és mekkorák. Utóbbi főleg a mosógép miatt lehet érdekes, mert például kisgyerekes családnál többször mosnak. A fürdőszoba mérete és elrendezése sokszor meghatározza, hogy milyen gép típus és mekkora helyezhető el a kiadó lakásban, ugyanakkor egy újabb tipp a tapasztalatunk alapján, hogy a mosógépnek nem kell feltétlen a fürdőszobában lennie. Amennyiben a vízelvezetés megoldható, van rá példa, hogy a mosógép a konyhában kap helyet és amennyiben a konyha egyben van a nappalival, a nagyobb helyigényű teregetés is könnyebben megoldható. A mosógépnél is fontos az energiaosztály, minél magasabb annál kedvezőbb az energia fogyasztása.


 


Csatlakozzon több száz elégedett tulajdonoshoz! Minden online történik a Flatio-n, így több ideje lesz és kevesebb gondja.

Ossza meg ezt a cikket:
Javasoljuk
Miért érdemes középtávra kiadni ingatlant?
Milyen lakást válasszunk kollégium helyett Budapesten?
Milyen lakást vásároljunk albérletkiadás céljára Budapesten?