Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?
Kategóriák

Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?

A Flatio bérbeadói nem kérhetnek kauciót 180 napnál (6 hónapnál) rövidebb tartózkodás esetén. Azonban, egyes országok bizonyos régiói kivételek, például Spanyolországban a helyi törvények előírják a bérbeadók részére, hogy a tartózkodás hosszától függetlenül kauciót kell kérniük. Ilyen esetekben még rövid távú tartózkodás esetén is kérhető kaució.

A bérbeadónak manuálisan kell beállítania a szükséges kauciót a Flatio webes alkalmazásban, mivel az nem automatikusan kerül beállításra.

Ha kauciót kérnek és azt helyesen állították be, akkor az összeget közvetlenül a foglalási kérelemben látja (a beköltözési és a kiköltözési dátum megadása után), mielőtt létrehozná a foglalási kérelmet. Ezután a kérelem összefoglalójában és a bérleti szerződésben is látni fogja.

A kauciót a bérleti szerződés kezdetének a napján (általában a beköltözés napján) kell átutalni a Flatio bankszámlájára és ezt kényelmesen befizetheti a Bérléseim alkalmazáson keresztül. Erről a folyamatról itt olvashat bővebben.

Ha 180 napnál rövidebb tartózkodás esetén (visszatérítendő) kauciót kérnek Öntől olyan régiókban, amelyekre nem vonatkoznak a kivételek, NE FIZESSE ki a kauciót a bérbeadónak és azonnal értesítse a Flatio Ügyfélszolgálati csapatát.

A bérbeadó ilyen kérése sérti a Flatio Általános Szerződési Feltételeit és a hirdetésük inaktiválásra kerülhet.