Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér? - Flatio
Bejelentkezés bérlőként Bejelentkezés tulajdonosként Bejelentkezés cégként
Segítség Menü Segítség bérlőknek Beköltözés és kiköltözés Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?
Kategóriák

Mi történik, ha a bérbeadó kauciót kér?

A cikket a 18. 7. 2024 oldalon frissítették.

Kíváncsi a kaució fizetésekre és a Flatio ezzel kapcsolatos politikájára? Itt mindent megtudhat, amit erről a témáról tudni kell!

A Flatio-n a bérbeadók általában nem kérhetnek kauciót 180 napnál rövidebb tartózkodásokért (6 hónap). Azonban kivételek vannak bizonyos országok bizonyos régióiban, mint például Spanyolországban, ahol a helyi törvények előírják, hogy a bérbeadóknak kauciót kell beszedniük, a tartózkodás időtartamától függetlenül. Ilyen esetekben kauciót lehet felszámítani még rövid távú tartózkodásokért is.

Ha a bérbeadók kauciót szeretnének kérni, azt manuálisan kell beállítaniuk a Flatio profiljukban. Ha be van állítva, az összeget közvetlenül a hirdetés részleteiben látja a foglalási kérelem létrehozása előtt (miután megadta a beköltözés és a kiköltözés dátumait). Ezután hivatalosan is szerepelni fog a bérleti szerződésben.

FONTOS: Ha arra kérik, hogy fizessen kauciót anélkül, hogy ez a bérleti szerződésben szerepelne, NE FIZESSE meg a kauciót a bérbeadónak és azonnal értesítse a Flatio ügyfélszolgálati csapatát. Ilyen kérés a bérbeadó részéről megsérti a Flatio Általános Felhasználási Feltételeit és a hirdetését deaktiválhatják.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha kauciót alkalmaznak a foglalására, az teljes mértékben helyettesíti a Stay Benefits védelmi csomagunkat. Mindazonáltal, nyugodjon meg, hogy továbbra is élvezheti a standard StayProtection csomagunkat, csak a Stay Benefits nélkül.

Fizetés & és a kaució számlázása

A kauciót a Flatio bankszámlájára kell átutalni a bérleti szerződés kezdőnapján (ami általában a beköltözés napja) legkésőbb, és kényelmesen megfizetheti a Bérleményeim alkalmazáson keresztül.

A tartózkodása után a bérbeadónak kötelező létrehoznia egy kaució nyilatkozatot, amely meghatározza az ingatlan állapotát és a visszatérítendő összeg pontos összegét. Ha nincsenek további költségek, a bérbeadónak 14 napon belül vissza kell térítenie a fizetését a kiköltözése után. Azonban, ha bármilyen extra levonást kell kezelni, a bérbeadónak jogában áll meghosszabbítani a visszatérítési időszakot, hogy meghatározza a pontos költségeket.

Továbbá elolvashatja a részleteket a kaució fizetéséről és számlázásáról ebben a cikkben.